Pakene syksyn harmautta pohjoismaisiin kylpylähotelleihin

Kylpylähotellit tuovat palan luksusta arkeen, varsinkin viileän syyssään ja sadepäivien saapuessa Suomeen. Syysmasennusta helpottaakseen hotellien hintavertailusivusto Trivago listasi Pohjoismaiden kylpylähotellien helmet. 

Kylpylähoidoilla hemmottelu ei ole ainoastaan rentouttavaa, vaan monilla hoidoilla on myös lukuisia puhdistavia ja terveyden kannalta merkittäviä vaikutuksia. Miltäpä kuulostaisivat islantilainen yrttihoito tai vaikka kaviaarikasvohoito? 

Yllä olevan gallerian kuvat saat isommiksi klikkaamalla. 

The Thief, Oslo, Norja

Oslon Tjuvholmeniin aikaisemmin tänä vuonna avattu Thief Spa on valikoinut hoitoihinsa kylpyläkulttuurien parhaat palat ympäri maailmaa aina Marokosta alkaen, suomalaista saunakulttuuria unohtamatta. Pienen kylpyläelämyksen voi kokea jopa omassa hotellihuoneessa, sillä jokaisen huoneen kylpyhuone on varustettu isolla ammeella ja sadesuihkulla. Aikuisempaan makuun sopivan loman täydentää hotellin tiloissa järjestettävät livekonsertit, kulinaristiset kokemukset hotellin upeissa ravintoloissa sekä pullo kuohuvaa kattoterassilla, häikäisevien näköalojen ympäröimänä.

Kurhotel Skodsborg, Skodsborg, Tanska

Kurhotel Skodsborg sijaitsee Kööpenhaminan pohjoispuolella, vain 20 minuutin ajomatkan päässä pääkaupungin vilskeestä. Legendaarinen kylpylähotelli on keskittynyt vieraidensa hyvinvointiin ja terveyden vaalimiseen aina vuodesta 1898 lähtien, jolloin se avasi ovensa ensimmäistä kertaa. Tänä päivänä kylpylän asiakkaat voivat valita mieleisensä laajasta ja vaihtelevasta hoitovalikoimasta, aina perinteisistä hieronnoista craniosacraaliterapiaan asti. Tai miltä kuulostaisi kaviaarilla viimeistelty kasvohoito?

Haikko Manor Spa, Porvoo

Palkittu merenrantakylpylä Haikko Manor Spa kauniissa Porvoon kaupungissa tarjoaa vierailleen niin perinteisiä kylpylähoitoja kuin uskomattomia extreme-elämyksiäkin. Huippukylmä-hoitohuoneessa voit kokea jopa 110 pakkasasteen puraisun, mikä luo helpotusta niin uniongelmiin kuin stressin oireisiin, iho-ongelmiin ja nivelsairauksiin. Onnellisuutta ja nautintoa edustava Yorokobi-allasosasto on hotellivieraiden vapaassa käytössä ja perinteisten altaiden lisäksi kylpyosastolta löytyy muun muassa kuumavesiallas ja kylmäkaivo.

ION Luxury Adventure, Selfoss, Islanti

Luonnonmukaisuuta arvostava, palkittu designhotelli ION Luxury Adventure sijaitsee Selfossin kaupungissa eteläisessä Islannissa. Kylpylähoidoissa pääosassa ovat paikallisen luonnon antimet, kuten islantilaiset yrtit ja merisuola. Vuoristoisten maisemien ympäröimä kylpylähotelli mahdollistaa vaellukset luonnon keskellä, niin jalan kuin ratsastaenkin. Voit myös kokeilla lentokalastusta tai lähteä melontaretkelle. Rentoutumiseen auttaa nautinnollinen saunahetki ja viilentävä pulahdus ulkouima-altaaseen, jonka yllä roiskuvia revontulia ihaillessa maailman murheet unohtuvat.

Arken, Göteborg, Ruotsi

Kylpylähotelli Arken hemmottelee kylpylähoidoista nauttivien lisäksi myös taiteen ystäviä. Hotellin oma, yksityinen taidegalleria esittelee kiinnostavien taiteilijoiden teoksia ja taide ja luonnonläheisyys ovat läsnä myös Art Garden Spa -kylpyläosastolla. Kuumat lähteet, vesihieronta sekä uima-altaat niin sisä- kuin ulkotiloissakin hellivät sekä mieltä että vartaloa ja valoterapia varmistaa, että jaksat loman jälkeen ottaa arjen haasteet vastaan intoa puhkuen. Kylpylähotelli Arken sijaitsee 12 kilometrin päässä Göteborgin keskustasta  ja merenrantakin on vain kivenheiton päässä.

Långvik, Kirkkonummi

Kylpylähotelli Långvik sijaitsee rauhaisalla paikalla meren äärellä Kirkkonummella, vain puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Kylpylähoitojen lisäksi Långvikin vieraat saavat nauttia runsaasta aamiaisbuffetista sekä hotellin oman kuntosalin tarjonnasta. Saunaosastolla pääset kokeilemaan myös infrapunasaunaa ja monipuolisen allasosaston houkutuksiin sisältyy muun muassa Amazon-elämyssuihkut. Raittiissa ulkoilmassa voi virkistäytyä vaikkapa kuntopolulla tai golfin, lentopallon ja tenniksen merkeissä sekä talvisaikaan läheisessä hiihtokeskuksessa hurvitellen.

Ystads Saltsjöbad, Ystad, Ruotsi

Ystad Saltsjöbad on ylellinen luksushotelli Itämeren rannalla Ystadin kunnassa, kauneimmassa osassa Skånea. Vain 20 metriä meren rannasta sijaitsevan kylpylän monipuolista hoitovalikoimaa kehitetään ja vaihdellaan jatkuvasti, joten tarjolla on aina uusia elämyksiä ja kokemuksia. Vierailu hiljattain uudistetussa Salt Creek Spa -kylpylässä on kuin astuisit toiseen maailmaan – katosta roikkuvat liaanit, ihoa hellivä, höyryävä kosteus ja ryöppyävät vesiputoukset luovat amazonimaisen ilmapiirin.

Kylpylähotelli Levitunturi, Sirkka

Myös pohjoisesta Suomesta löytyy kylpylähotellien helmiä, kuten Sirkan kylässä sijaitseva Kylpylähotelli Levintunturi. Lastenmaailma tarjoaa viihdykettä niin nuoremmille kuin vanhemmillekin lapsille ja perheen pienimpien temmeltäessä äidit ja isät saavat ansaitsemaansa hemmottelua Elämyskylpylän hoidoissa. 17 uima-altaan, vauhdikkaan vesiliukumäen, uskomattomien valo- ja ääniefektien sekä monipuolisen saunaosaston ansiosta Elämyskylpylä kuuluu ehdottomasti kotimaan kylpylöiden kermaan.

Lähde: Trivago

Lue myös:

    Uusimmat