Halpa vs. kallis -sarjasta tuttu kaksikko Fanni Parma ja Petra Tuominen kävivät testaamassa Suomen ehkäpä övereimmän aamupalan.
Kulhollinen kaviaaria, tryffelimunia ja pullollinen samppanjaa – muun muassa nämä antimet saa eteensä, jos tilaa helsinkiläisravintolan luksusaamiaisen.
Helsingin Etelärannassa sijaitsevan Finlandia Caviar -myymäläravintolan Royal Caviar -aamiainen kustantaa 490 euroa, ja se on tarkoitettu 1–4 hengelle. Yksin aamiaista nautiskelevalle hinta saattaa siis vähintäänkin kirpaista, mutta neljänkin hengen seurueessa aamiaisesta saa pulittaa 122,5 euroa henkilöltä.
– Se on Helsingin hienoin aamiainen, summaa ravintolayrittäjä Valeria Hirvonen.
Lue myös: Ruokatoimittajan takuuvarma lohitahna – ohje, jonka kaikki haluavat!
Kalliit raaka-aineet selittävät hinnan
Luksusaamiaisen pääosassa on tietysti 250 gramman annos kaviaaria. Kaviaaria saadaan sammesta, ja se on maailman arvostetuinta ja kalleinta mätiä.
– 490 euroa ei ole mitenkään kallis, kun puhutaan noin isosta määrästä kaviaaria ja hyvästä samppanjasta, Hirvonen muistuttaa.
Ravintolayrittäjä Kirill Sirenin mukaan kaviaarin hintoja Suomessa voitaisiin pitää jopa maltillisina, sillä esimerkiksi Yhdysvalloissa kaviaarista saa pulittaa huomattavasti enemmän.

