Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Helsingissä myydään 490 euron aamiaista – testasimme

8:24Halpa vs. kallis testaa, onko tässä Suomen överein aamiainen?Katso video: Mitä sisältää 490 euron aamiainen? Halpa vs. kallis -kaksikko testasi.
Julkaistu 19.06.2025 07:44
Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Toimittajan kuva
Fanni Parma

fanni.parma@mtv.fi

Halpa vs. kallis -sarjasta tuttu kaksikko Fanni Parma ja Petra Tuominen kävivät testaamassa Suomen ehkäpä övereimmän aamupalan.

Kulhollinen kaviaaria, tryffelimunia ja pullollinen samppanjaa – muun muassa nämä antimet saa eteensä, jos tilaa helsinkiläisravintolan luksusaamiaisen.

Helsingin Etelärannassa sijaitsevan Finlandia Caviar -myymäläravintolan Royal Caviar -aamiainen kustantaa 490 euroa, ja se on tarkoitettu 1–4 hengelle. Yksin aamiaista nautiskelevalle hinta saattaa siis vähintäänkin kirpaista, mutta neljänkin hengen seurueessa aamiaisesta saa pulittaa 122,5 euroa henkilöltä. 

– Se on Helsingin hienoin aamiainen, summaa ravintolayrittäjä Valeria Hirvonen. 

Lue myös: Ruokatoimittajan takuuvarma lohitahna – ohje, jonka kaikki haluavat!

Kalliit raaka-aineet selittävät hinnan

Luksusaamiaisen pääosassa on tietysti 250 gramman annos kaviaaria. Kaviaaria saadaan sammesta, ja se on maailman arvostetuinta ja kalleinta mätiä.

– 490 euroa ei ole mitenkään kallis, kun puhutaan noin isosta määrästä kaviaaria ja hyvästä samppanjasta, Hirvonen muistuttaa. 

Ravintolayrittäjä Kirill Sirenin mukaan kaviaarin hintoja Suomessa voitaisiin pitää jopa maltillisina, sillä esimerkiksi Yhdysvalloissa kaviaarista saa pulittaa huomattavasti enemmän.

Lue myös: Mätidippi – helppo hittiohje

Aasialaisturistit käyvät laukkukaupoilla ja kaviaarilla

Kaviaari yhdistetään mielikuvissa usein Venäjään, mutta Finlandia Caviariin tuotteet tulevat muista maista, kuten Puolasta, Romaniasta, Kiinasta ja Iranista. WWF:n kalaoppaan mukaan vastuullisin valinta on Euroopassa kiertovesijärjestelmällä kasvatettu sampi ja sen mäti. Uhanalaista luonnonkalaa sekä muualla kuin Euroopassa kasvatettu sampea tulisi sen sijaan vastuullisuusnäkökulmasta välttää. 

Entäpä sitten asiakaskunta: ketkä ovat valmiita maksamaan aamiaisestaan satoja euroja? Valeria Hirvosen mukaan esimerkiksi monet aasialaisturistit tulevat varta vasten Helsingin keskustaan Louis Vuitton -myymälään ja kaviaariravintolaan. 

– Monet aasialaisturistit tulevat Helsinkiin ja heillä on 2–3 tuntia aikaa vaihtolentoon. He ottavat taksin, tulevat tänne ja lähtevät takaisin lentokentälle.

Miksi kaviaari on niin kallista, ja miten sitä kuuluu syödä? Mitä kaikkea sisältää 490 euron överiaamiainen? Katso jutun yllä olevalta videolta.

Kaikki Halpa vs. kallis -jaksot löydät MTV Katsomosta.

Lisää aiheesta:

Cristiano Ronaldolle kokannut Arto Rastas jakaa ohjeen urheilijan aamupalaan: "Todella simppeli"Helsingissä saa pian huippuravintoloiden annoksia pikkurahallaKari Aihinen vinkkaa: Näin saat pääsiäisruoat halvemmallaSilliä ja jätskibaari: Näin kansainvälinen media syö presidentti Bidenin vierailun aikanaMichelin-tähtikokki avaa uuden ravintolan Helsinkiin – lounaan hinta mietityttää: "11,3 eurolla on lähes mahdotonta tänä päivänä tehdä hyvää ruokaa"Näin paljon Wolt- tai Foodora-ostosi maksaa ravintolalle – yksi pizza tilauksissa ylitse muiden
RuokaHalpa vs. kallisRavintolatHuomenta SuomiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 08:15
    Hedelmät

    Hedelmä, jota kannattaa nyt ostaa – edukas kuitupommi!

  • Eilen17:14
    Leivonta

    Superkätevä tapa tehdä joulutortut: "Lopputulos on tosi hyvä!"

  • Eilen08:44
    Ruokakauppa

    Asiakkaat keksivät kieron keinon hyödyntää punalapputarjouksia – näin kommentoivat Lidl, K- ja S-ryhmä

  • 15.11.09:57
    Leivonta

    Torttutaikinaa, lehtitaikinaa vai voitaikinaa? Paras valinta joulutorttuihin

  • 14.11.16:59
    Veneet ja laivat

    Tiesitkö? Laivan buffetista voi saada alennusta tietyssä tapauksessa