Päiväkodit huolissaan: Lapset kiroilevat yhä enemmän – syynä YouTube ja pop-musiikki?

Brittiläisen kyselytutkimuksen mukaan päiväkotien henkilökunta on havainnut kiroilevien lasten määrän kasvaneen, kertoo brittilehti Mirror

Brittiläisten päiväkotien hoitajat ovat huolissaan lasten kiroilusta. Päiväkodeille ohjeita tarjoavan Day Nurseries -sivuston mukaan päiväkodin henkilökunnasta 13 prosenttia kertoi havainneensa kiroilevien lasten määrän kasvaneen.

– Kiroilusta vaikuttaa tulleen sosiaalisesta hyväksyttävämpää ja nuoret lapset… voivat kuulla sitä pop-kappaleista ja YouTubesta, sanoo kyselytutkimuksen tekemisessä mukana ollut Sue Learner.

Asiantuntijat pitävät lasten kiroilua kuitenkin edelleen sopimattomana ja järkyttävänä.

Katso alla olevalta videolta, miksi asiantuntija argumentoi kiroilun olevan hyvä asia. (Artikkeli jatkuu videon alla.)

7:20

– Sen sijaan, että esittelisimme lapset kauniin kielen maailmaan, esittelemme heidät kieleen, joka on, no, paskaa. –– Meidän täytyy tuoda takaisin viattomuus lasten elämään, kunnioitusta ja ihmetystä, hammaskeiju, joulupukki, yksisarviset ja keijut, sanoo lastenhoidon asiantuntija John Warren.

– Annetaan heidän pitää hauskaa kielen kanssa, keksiä uusia sanoja, eikä tuomita liian nopeasti lasta, joka sanoo "kakka, pieru ja pylly" ja sitten kikattaa.

Warrenin mukaan myös vanhemmille pitäisi antaa työkaluja ja ohjeita uuden sanaston käyttämiseen.

Kaikki päiväkotienkaan henkilökunnassa eivät kuitenkaan ole sitä mieltä, ettei lasten pitäisi antaa kiroilla. Heille pitäisi vain opettaa oikea paikka ja aika.

Lähde: Mirror

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja