Päiväkodin pihassa räjähtäneen pullopommin tekijät tiedossa – tarkoitus oli säikäyttää, kaksi pikkutyttöä sai vammoja

Poliisi on kuullut poikia, joiden valmistama pullopommi räjähti Kouvolan Tornionmäessä päiväkodin pihalla 29. lokakuuta. Pullopommi räjähti pihalla leikkineen lapsen käsissä aiheuttaen vammoja kahdelle.

Poliisin mukaan "kodinputkimies"-pommin valmistivat kaksi kouvolalaista 13-vuotiasta poikaa.

– He olivat ostaneet tarvikkeet pullopommiin kaupasta vain hetkeä ennen pommin valmistamista. Pojat ovat kertoneet heittäneensä pullopommin tarkoituksenaan säikäyttää päiväkodin pihalla leikkineitä lapsia, kertoo rikoskomisario Nina Hietanen Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta.

Pihalla leikki samaan aikaan kaksi 8-vuotiasta tyttöä, joista toinen poimi pihalle heitetyn pullon käsiinsä.

– Pullopommi on räjähtänyt tytön kädessä, jolloin molempien tyttöjen päälle on lentänyt pullon sisältä roiskeita syövyttävää ainetta. Molemmille tytöille aiheutui räjähdyksestä vammoja, Hietanen jatkaa.

Poliisin mukaan Kouvolan alueella on räjäytelty pullopommeja muuallakin, ja ideoita pommien tekoon on saatu esimerkiksi TikTokista.

– Pullopommien vaarallisuudesta on syytä keskustella kotona eri ikäisten lasten ja nuorten kanssa. Toivomme vanhempien kiinnittävän tarkkaa huomiota lasten tekemisiin, mistä kavereiden kanssa puhutaan ja mitä videoita esimerkiksi puhelimella katsotaan, jotta vastaavanlaisilta onnettomuuksilta vältyttäisiin jatkossa, poliisi tiedottaa.

Lue myös:

    Uusimmat