Kouvolassa päiväkodin pihalla on räjähtänyt pullopommi – lapsi sairaalaan

Poliisi pyytää havaintoja sunnuntaina 29. lokakuuta Kouvolan Tornionmäessä räjähtäneeseen omatekoiseen "kodinputkimies-pommiin" liittyen.

Poliisin selvityksen mukaan päiväkodin pihalle oli heitetty toistaiseksi tuntemattomien henkilöiden toimesta limsapullosta tehty pullopommi. 

Poliisi sai sunnuntai-iltana kello 19 jälkeen hätäkeskukselta tehtävän Kouvolan Tornionmäkeen. Ilmoituksen mukaan kaksi alle 10-vuotiasta lasta olivat saaneet päällensä roiskeita itse tehdystä "putkimiespommista".

– Päiväkodin pihalla leikkineet lapset olivat käsitelleet pulloa, jolloin se oli räjähtänyt heidän päälleen, poliisi tiedottaa.

Poliisin mukaan toinen lapsista sai sairaalahoitoa vaativia vammoja.

Poliisi: Vanhempien tulisi keskustella nuorten kanssa

Poliisi tutkii tapausta alustavasti rikosnimikkeillä vaaran aiheuttaminen sekä vammantuottamus. Nimikkeet saattavat muuttua vielä esitutkinnan edetessä.

Poliisille on ilmoitettu samana viikonloppuna myös yhdestä vastaavasta pullopommista lähialueella. Tämä pommi ei ole aiheuttanut vahinkoa eikä teolle ole tiedossa silminnäkijöitä tai epäiltyjä.

– Poliisi muistuttaa, että tällainen toiminta on paitsi lainvastaista niin se voi myös aiheuttaa vakavaa vaaraa toisten hengelle ja terveydelle. Vanhempia pyydetään keskustelemaan kotona nuorten kanssa asiasta ja etenkin tällaisen toiminnan vaaroista, poliisi sanoo tiedotteessa.

Poliisi pyytää silminnäkijöitä tai muuta tapahtuneesta tietäviä ottamaan yhteyttä poliisiin. 

Tapauksiin liittyvät havainnot pyydetään ilmoittamaan sähköpostitse osoitteeseen rikostorjunta.kymenlaakso@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 050 447 9574.

Lue myös:

    Uusimmat