Päätähuimaava hinta-arvio: F1-mestaruusauto on kaupan

Eteläafrikkalainen Jody Scheckter ajoi formula ykkösten maailmanmestaruuteen kaudella 1979, ja nyt tuo Scheckterin tuolloin ohjastama Ferrari 312 T4 -auto on tarjolla ostettavaksi. RM Sotheby's -huutokauppakamari kauppaa mestaruusautoa 45 vuoden takaa sekä 11 muuta Scheckterin omistamaa ajokkia huutokaupassa Monacossa toukokuussa.

Scheckterin mestaruus tuli neljän pisteen erolla Ferrari-tallitoveriin Gilles Villeneuveen, ja se oli viimeinen Ferrari-mestaruus jota legendaarisen automerkin luoja Enzo Ferrari todisti elinaikanaan. Seuraava Ferrarin maailmanmestaruus tuli vuonna 2000 Michael Schumacherin ajamana.

Autosport kertoo, että Scheckter osti mestaruusautonsa tallilta vuonna 1982. Hinta-arvio autolla on 5,25 miljoonasta eurosta 6,5 miljoonaan euroon.

Huutokaupassa tarjolla on myös vuoden 1971 McLaren, jolla Scheckter teki F1-debyyttinsä vuonna 1972 sekä vuoden 1977 Wolf-auto, jolla Scheckter ylsi MM-sarjassa toiseksi. Erityinen erikoisuus on myös vuonna 2008 valmistettu jäljennös kuuluisasta Tyrrellin kuusipyöräisestä F1-autosta. Scheckter ajoi tuon F1-historian kummajaisen sen ainoaan kisavoittoon vuoden 1976 Ruotsin gp-kisassa.

Lue myös:

    Uusimmat