Pääsymaksua jättiläisvaraanien asuttamalle saarelle nostetaan jopa satakertaisesti – turismi on häirinnyt maailman suurimpien liskojen elämää

Jättiläisvaraanien kotisaari suljetaan vuodeksi 1:01
Katso videolta, millaisia ovat Komodon saarella asuvat jättiläisvaraanit!

Indonesiassa sijaitsevalla Komodon saarella asustaa valtavia komodonvaraaneja, joiden elämää saarelle suuntauva turismi on häirinnyt. Viranomaiset ovat päättäneet tiukentaa turisteilta kerättäviä pääsymaksuja.

Aiemmin tänä vuonna Indonesia ilmoitti aikovansa sulkea jättiläisvaraanien kotisaaren turisteilta kokonaan. Viranomaiset ovat nyt pyörtäneet päätöksensä, mutta tiukentavat sen sijaan turisteilta kerättäviä pääsymaksuja.

Tätä nykyä Komodon saarella vierailu kustantaa noin 10 dollaria. Saaren sulkemisen sijaan viranomaiset tulevat jatkossa perimään siellä vierailusta 1 000 dollarin suuruisen vuosimaksun.

"Vuosijäsenyyksien" turvin komodonvaraanien suojelutyötä saadaan tehostettua. Saarelle suuntautuvan vilkkaan turismin vuoksi liskopopulaation parittelu sekä munien hautominen on häiriintynyt.

Saarella asuu myös noin 2 000 ihmistä, joita ei myöskään tulla häätämään kotoaan.

Komodonvaraani on maailman suurin lisko, ja se voi kasvaa jopa kolmemetriseksi ja painaa 70 kiloa. Varaanin purema on myrkyllinen.

Lue myös:

    Uusimmat