"Lohikäärmeiden" kotisaari suljetaan vuodeksi turisteilta – vastaisku salakuljetusringille, joka kaappasi maailman suurimpia liskoja

Jättiläisvaraanien kotisaari suljetaan vuodeksi 1:01
Katso video Komodon saarella asuvista jättiläisvaraaneista.

Indonesia on päättänyt sulkea vuodeksi Komodon saaren suojellakseen jättiläisvaraaneja, joita myös lohikäärmeiksi nimitetään. Uhanalaisten liskojen uskotaan joutuneen salakuljetusringin kohteeksi.

Indonesiassa sijaitseva Komodon kansallispuisto on tunnettu valtavista komodonvaraaneista eli jättiläisvaraaneista. Kyseessä on maailman suurin lisko, joka voi kasvaa kolme metriseksi ja painaa jopa 70 kiloa.

Jättiläisvaraanit eivät ole täysin vaarattomia otuksia, sillä niiden purema on myrkyllinen. Lisäksi liskojen tiedetään käyttäytyneen aggressiivisesti lajitovereitaan, mutta myös ihmisiä kohtaan.

Uhanalaisten jättiläisvaraanien uskotaan joutuneen salakuljettajien kohteeksi maaliskuussa. 41 jättiläisvaraania napattiin saarelta ja myytiin reilun 31 000 euron hintaan kappale.

Nyt Indonesia aikoo sulkea saaren turisteilta vastaiskuna salakuljettamiseen. Tämän on määrä tapahtua vuonna 2020. Kansallispuistoon kuuluvat muut saaret aiotaan pitää auki tavalliseen tapaan.

Vuoden aikana viranomaisten tavoitteena on kasvattaa jättiläisvaraanien populaatiota ja suojella niiden luontaista ympäristöä. Tapauksesta uutisoi CNN. 

Lue myös:

    Uusimmat