Pääministeri Sipilä: Suomelle Ruotsi on aina erityisasemassa, vaalituloksesta riippumatta

Pääministeri Juha Sipilä toteaa tuoreessa kannantotossaan Ruotsin olevan Suomelle aina erityisasemassa, vaalituloksista riippumatta.

Juha Sipilä veikkaa Ruotsiin mielenkiintoisia hallituskeskusteluita.

– En lähde niiden lopputulosta arvailemaan. Paljon puhuttu ja spekuloitu perinteisten blokkiasetelmien mahdollinen murtuminen tarjoaisi erilaisia ja uusia hallitusvaihtoehtoja Ruotsiin. Suomessa tällaista blokkirajaa ei ole ollutkaan ja se on omalta osaltaan tuonut meille vakautta harjoitettuun politiikkaan yli vaalikausien. Suomessa tämä on toiminut ja voi olla, että Ruotsikin vielä kokeilee koalitiohallitusta, Sipilä toteaa tiedotteessaan.

Sipilä tähdentää, että rasismille ja radikalismille ei pitäisi naapurimaassa olla tilaa.

– Maahanmuuttoon tarvitaan johdonmukaista politiikkaa sekä maltillista ja asiallista yhteiskunnallista keskustelua. Rasismille ja radikalismille ei ole tilaa. Ei meillä eikä muualla.

Olipa Ruotsin hallituskoalitio mikä tahansa, Suomen ja Ruotsin suhteiden kehityssuunta tulee Sipilän mukaan pysymään samana.

– Yhteistyötä on tiivistetty ja syvennetty joka sektorilla määrätietoisesti. Suhteet ovatkin nyt historiallisen läheiset. Valtiojohdon välinen kanssakäyminen on lähes päivittäistä. Suomelle Ruotsi on aina erityisasemassa. Suhteemme pohjautuvat pitkään yhteiseen historiaan ja arvopohjaan.

Sipilä uskoo, että Suomen ja Ruotsin kahdenväliset suhteet pysyvät jatkossakin hyvinä ja tiiviinä.

– Ruotsi on jatkossakin Suomen tärkein kumppani. Maittemme taloudet ovat kiinteästi toisiinsa sidoksissa. Vahva ja menestyvä Ruotsi on myös Suomen etu.  

Lue myös:

    Uusimmat