Oulun valkosipuliyö uudistuu

Oulun perinteinen Valkosipuliyö muuttuu koko kansan gastronomiseksi ruokafestivaaliksi. Ensi viikon torstaina alkavasta festivaalista tulee samalla kolmipäiväinen.

- Tarkoituksena on, että yleisö kokee ja nauttii makujen sekä tuoksujen atmosfääristä, viihtyy ja saa vinkkejä huippukokkien näytöksissä, kertoi tapahtuman järjestelyistä vastaavan Oulun Liikekeskuksen toiminnanjohtaja Heikki Viertola.

Hänen mukaansa Valkosipuliyön uudistamisessa on otettu huomioon myös Oulua ympäröivän maaseudun, lähinnä perunastaan tunnetun Tyrnävän tuotanto.

- Valkosipuli ja peruna saavat monen ruuan ystävän makuhermot valloilleen. Tyrnävän perunaosaajat olivat luonnollisia Valkosipuliyön gastronomian laajentajia, Viertola sanoi.

- On ollut luonnollista lähteä laadullisesti ja sisällöllisesti kehittämään tapahtumaa nyt myös EU-hankkeen voimin valkosipulin ja ruuan lähtökohdista, hän lisäsi.

Viertola vahvisti, että 14:ttä kertaa järjestettävän tapahtuman keskeisin ja tärkein asia on aina ollut perjantai-illan valkosipuliruokakilpailu yleisessä ja ravintolasarjassa. Mukana Valkosipuliyön tapahtumissa ovat myös julkkiskokit Hans Välimäki, Sami Garam ja Janne Pekkala, jotka tuovat omilla esityksillään, näytöksillään ja tuomariston jäseninä tärkeän osan tapahtumien sisältöön.

- Huippukokkien toiminta on suunniteltu kaikille kolmelle päivälle niin, että siitä syntyy yleisölle vinkkejä ja ohjeita antava välitön kokonaisuus, Viertola kertoi.

Viertola uskoi kolmipäiväisen tapahtuman kävijämääräksi jopa 50 000 henkeä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja