Mainos

Oulun musiikkivideofestivaalin kultapumpeli Miikka Lommille

Oulun musiikkivideofestivaalien pääpalkinnon eli Kultapumpelin on voittanut Kemopetrol-yhtyeen Goodbye-videon ohjannut Miikka Lommi. Tuomariston mukaan mielenkiintoinen idea on esitetty videossa odottamattomalla tavalla, ja video on siksi vaikuttava ja tyylikäs. Goodbye-video toimii erinomaisesti kaikessa vähäeleisyydessään.

Lommi on ohjannut aiemmin muun muassa Bomfunk MC's:n Freestyler-videon sekä Kemopetrolin Child Is My Name-videon. Hän ohjaa Film Magica -tuotantoyhtiössä mainoksia ja musiikkivideoita.

Oulun Musiikkivideofestivaaleilla palkittiin parhaat suomalaiset musiikkivideot Pumpeligaalassa yhdeksännen kerran. Kotimaisen kilpailun jury ja festivaaliyleisö valitsivat suosikkinsa 147 musiikkivideon joukosta.

Lupaavan nuoren ohjaajan Teinipumpeli luovutettiin Lauri Warstalle ja Jouni Karttuselle Loudtriben videosta Rocketfuel. Kansanpumpelin sai yleisöäänestyksen voittanut Vesa Rönty Ruotomielen videolla Kivinen tie. Pumpeligaalassa jaettiin myös kuusi kunniamainintaa. Ne saivat Pete Riski Lordi-yhtyeen videosta Would You Love a Monsterman, Pete Veijalainen Kotiteollisuuden videosta Rakastaa/Ei rakasta, Teemu Nikki Kemopetrolin videosta Saw It on TV, Jaakko Slotte The Odorantsin videosta This Night, Tommi Pietiläinen Crashin videosta Lauren Caught My Eye sekä Tommi Karvinen Iiwana Julman videosta Tilkkutäkki.

Tuomariston mukaan tänä vuonna oli tarjolla mitä erilaisempia videoita. Voittajien valinta ei ollut helppoa, sillä mukana oli suuri määrä laadukkaita videoita. Tuomaristo olisi kuitenkin toivonut vielä enemmän uusia ideoita sekä musiikkivideon luovaa käyttöä taidemuotona.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.