Ott Tänakille raju sanktiouhka: rallitähti ajoi valtatietä vaarallisessa kunnossa olleella autolla

1:48
Ott Tänakin rengasrikot värittivät Monte Carlon MM-rallin lauantaipäivää.

Kaksi rengastaan Monte Carlon MM-rallin lauantain erikoiskokeilla rikkonut Ott Tänak on saanut ehdollisen ajokiellon yhteen osakilpailuun ajettuaan siirtymätaipaleen pelkällä vanteella.

Tänakilla oli lauantain erikoiskokeilla kyydissään vain yksi vararengas, jonka hän joutui asentamaan alle heti päivän aluksi puhjenneen eturenkaan tilalle. Seuraavalla pätkällä myös takarengas puhkesi virolaisen autossa.

Tänak yritti kakkoskuljettajansa Martin Järveojan kanssa päästä huoltoparkkiin kolmella pyörällä. Kaksikko vaihtoi ennen pätkältä lähtöä alle aiemmin käytetyn vanteen, jossa oli vielä hiukan kumia paikoillaan.

Rallin MM-sääntöjen mukaan auton pitää kuitenkin olla tieliikennekelpoinen ja kulkea neljällä vapaasti pyörivällä pyörällä, joten Hyundain kunto ei täyttänyt vaatimuksia. Tänak pääsi lopulta huoltoparkkiin, mutta joutui jättämään rallin kesken, koska ajopäivään varattujen renkaiden pitää sääntökirjan mukaan riittää päivän loppuun asti.

Tuomaristo piti siirtymätaipaleelle lähtöä myös tarpeettomana ja vaarallisena, koska kisan keskeytys oli nähtävissä jo vararenkaiden loppuessa.

Monte Carlon kilpailun tuomaristo rankaisi Tänakia sunnuntain kisan päätyttyä. Hän sai yhden osakilpailun ehdollisen ajokiellon, joka astuu voimaan, jos kuljettaja toistaa rikkeensä vuoden 2021 aikana.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja