Sebastien Ogier liikuttui kyyneliin: "Jari, tervetuloa takaisin voittajana!"

Jari-Matti Latvala pääsi juhlistamaan Toyotan kaksoisvoittoa – Rovanperä neljäs 1:51
Jari-Matti Latvala pääsi juhlimaan Toyotan kaksoisvoittoa palkintopallille Monte Carlossa.

Kahdeksatta kertaa Monte Carlon MM-rallin voittajaksi kruunattu Sebastien Ogier antoi onnittelut myös uudelle tallipäällikölleen Jari-Matti Latvalalle, jonka ura Toyotan tallipäällikkönä alkoi melkoisella jättipotilla.

Ogierin takana Elfyn Evans toi Toyotan kaksoisvoittoon ja Kalle Rovanperä täydensi suoritusta nelossijallaan. Väliin mahtui vain Hyundain Thierry Neuville, joka nousi sunnuntaina suomalaisen ohi tämän rengasrikon takia.

Ogier otti kisassa 32,6 sekunnin voiton Evansista ja kruunasi päivänsä ajamalla neljännet pohjat kisan päättäneellä Power Stage -erikoiskokeella. Uransa lopettamista viime kauteen suunnitellut Ogier oli maalissa sekaisin onnesta.

– Auto on ollut uskomaton koko viikonlopun. Olen todella nauttinut tästä. Minulla on melkein kyyneleet silmissäni nyt. Oli hyvä päätös ajaa vielä yksi kausi, Ogier pyöritteli päätään.

Toyotan aloitus kauteen on ollut mahtava. Ogier jakoi tästä onnittelut uudelle tallipomolleen Jari-Matti Latvalalle.

– Tiimi on aivan mahtava. Haluan sanoa valtavat kiitokseni kaikille. Jari, tervetuloa takaisin voittajaksi! Ogier latasi.

Kuljettajana 18 MM-rallia voittanut Latvala pääsee nyt palkintopallille tallipomona.

– Täytyy sanoa, että olen todella, todella ylpeä tiimistä. Tämä oli ensimmäinen kisani, ja välittömästi saavutimme ykkös-, kakkos- ja nelostilat. Meillä oli neljä autoa kuuden parhaan joukossa! Latvala iloitsi.

– En voisi olla paremmassa asemassa kuin mitä nyt olen. Meillä on myös parhaat kuljettajat, tallipomo ylisti.

Lue myös:

    Uusimmat