Ott Tänak povaa "kamalaa" lauantaipäivää – iskuasemissa olevalta Kalle Rovanperältä suomalaisittain kutkuttava huomautus

Neljännellä sijalla Uuden-Seelannin MM-rallissa oleva Kalle Rovanperä oli huojentunut pitkän perjantaipäivän päätteeksi.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
C Moressa!

Kausi 2023 starttaa Monte Carlossa 20. tammikuuta!

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ensimmäisenä reitille startanneen Rovanperän uumoiltiin häviävän perjantain erikoiskokeilla kymmeniä sekunteja, mutta sade käänsi asetelman jopa Rovanperän eduksi.

Niinpä suomalainen oli päivän päätteeksi vain 7,2 sekunnin päässä kärkipaikkaa miehittävästä Hyundain Ott Tänakista. Tosin perjantain viimeisellä erikoiskokeella kymmenykset menivät sikäli väärinpäin, että Rovanperän ja Tänakin välissä on huomiseen lähdettäessä kaksi kuljettajaa: Elfyn Evans jäi Tänakin taakse 0,2 sekunnilla, ja Sébastien Ogier ohitti Rovanperän 0,5 sekunnilla.

Rovanperän kannalta olisi parempi, mikäli hän saisi ajaa kovimman MM-haastajansa kanssa peräkkäisillä lähtöpaikoilla eli mahdollisimman samanlaisissa olosuhteissa.

Toisaalta lauantaille luvataan vielä perjantaitakin enemmän sadetta, joten Rovanperän lähtöpaikka seitsemäntenä voi olla loppujen lopuksi parempikin kuin Tänakin paikka kymmenentenä. Tai sitten ei.

Lopullinen selvyys saadaan vasta lauantaina.

– Nyt siirrytään Aucklandin pohjoispuolelle, ja sade jatkuu. Tulee olemaan todella märkää. Pätkien luonne on vähän erilainen, mutta tien pinta on aika kova, ja se tarjoaa hyvän pidon. Puiden alla voi olla mutaisia paikkoja, eli pito vaihtelee. Tämä tekee ajamisesta vaikeaa, ja uskon, että näemme huomenna aika isoja eroja, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kuvaili lauantaina edessä olevia olosuhteita.

Tänak sanoi suoraan, että lauantai vaikuttaa ennakkoon "kamalalta".

– Näyttää siltä, että vettä tulee reilusti. Muutama sekunti ei merkitse mitään.

Rovanperä taas ei lähtöpaikka-asialla lähtenyt spekuloimaan vaan muistutti suomalaisittain tässä tilanteessa erittäin hyvältä kuulostavasta ominaisuudestaan.

Rovanperän kommentin voit katsoa ja kuunnella jutun yläreunassa olevan videon lopusta. Videolla Rovanperä summaa perjantaipäivän omalta osaltaan ja luo jo katseita kohti lauantaita.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja