Mainos

"Otin ryypyn, kun poliisi viittasi pysähtymään", "Kullanvärinen urheiluauto ei ollut minun" – näiden liikenteessä törttöilleiden selitykset eivät kelvanneet tuomareille

Toisinaan tuomioistuimissa kuullaan selityksiä, joilla ei ole kovinkaan suuria mahdollisuuksia vakuuttaa tuomareita. Tässä muutama tuore Helsingin käräjäoikeuden päätös maaliskuulta. Kaikki tapaukset ovat sattuneet viime vuonna.

60-vuotias mies ajoi laivalta 0,69 promillen humalassa. Siitä seurasi syyte rattijuopumuksesta.

Mies kertoi puhaltaneensa kokeeksi laivassa tuntia ennen rantautumista 0,45 promillea. Kun hän sitten ajoi laivasta ulos ja poliisit viittoivat hänet pysähtymään parkkipaikalle, mies kertoi ottaneensa Finlandia Vodka -pullostaan desin ryypyn.

Mies kiisti rattijuopumuksen ja sanoi lukemien juontuneen tästä päähänpistostaan.

Mies oli todella juonut pullostaan votkaa. Autossa oli avattu votkapullo, josta oli juotu 0,4 desiä, ei kokonaista desiä. Promillelukema 0,69 saatiin takaisinlaskennalla kahdella verikokeella.

Oikeus ei pitänyt uskottavana miehen kertomusta siitä, että autossa olisi ollut toinenkin votkapullo ja antoi miehelle rattijuopumuksesta 300 euron sakot.

Kullanvärinen urheiluauto

Nelikymppinen mies ajoi kullanvärisellä urheiluautollaan Laajasalontiellä suojatien eteen pysähtyneen autojonon ohi vastaantulijoiden kaistaa käyttäen päin punaista valoa.

Teko tallentui jonossa seisseen toisen autoilijan kojelautakameraan. Rikosilmoituksen tehnyt todistaja seurasi sitten vielä urheiluautoa ja näki kuljettajan seuraavissa liikennevaloissa kuvaillen hänet tuoreeltaan poliisille.

Vähän yli nelikymppinen kuski myönsi omistavansa samanlaisen urheiluauton, mutta kiisti sen juuri tuo auto. Hän myös kiisti ajaneensa autoa.

Syytetyn selitys ei vakuuttanut oikeutta, joka tuomitsi miehen törkeästä liikenteen vaarantamisesta 40 päiväsakkoon, josta maksettavaa kertyi 7000 euroa.

Ylinopeutta pakettiautolla

Tässäkin tapauksessa syytteessä oli hieman yli 40-vuotias mies. Poliisilla oli tutka Paciuksenkadulla Munkkiniemen tuntumassa keskustaan päin. Leveällä kadulla on 50 km/h -rajoitus.

Mies ajoi tutkaan 72 km/h ja sanoi tutkan mitanneen väärin. Miehen mukaan tutka oli 20–40 metrin päässä Ramsaynrannan liittymästä todeten, ettei hänen pakettiautonsa kiihdy tuolla matkalla ylinopeuteen.

Oikeussalissa poliisimies todisti tutkan olleen Munkkiniemen sillan toisella puolella arviolta noin 300 metrin päässä risteyksestä.

Oikeus uskoi poliisia. Tuomari ei pitänyt uskottavana, että poliisi olisi laittanut tutkaa heti liikennevalojen jälkeen. Liikenneturvallisuuden vaarantaminen toi 200 euron sakot.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja