Otava Oy ostaa Suomalaisen Kirjakaupan

Suomalainen Kirjakauppa vaihtaa omistajaa. Sanoma-konserni on myynyt ketjun kustantamoyritys Otavalle. Kaupan arvo on 27,5 miljoonaa euroa.

Otavan mukaan Suomalainen Kirjakauppa säilyy kaupan jälkeenkin itsenäisenä liiketoimintayksikkönä ja päättää itse toiminnastaan.

Suomalaisella Kirjakaupalla on 59 myymälää, ja liiketoiminta työllistää noin 480 henkeä. Otavan viestintäjohtaja Liisa Riekki ei osaa vielä sanoa, onko kaupalla henkilöstövaikutuksia.

Kauppa sisältää myös Rautakirjan osuudet logistiikkapalveluyritys Kirjavälityksen osakkeista.

Kauppa vaatii vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän. Virasto päättänee asiasta syyskuun aikana.

Jos kauppa toteutuu, ketjun uutena toimitusjohtajana aloittaa kauppatieteiden maisteri Timo Kopra, 46. Suomalaisen Kirjakaupan nykyinen toimitusjohtaja Jarmo Oksaharju puolestaan siirtyy Matkahuollon toimitusjohtajaksi marraskuun alussa.

Usko perinteiseen kirjakauppaan

Riekki perustelee kauppaa halulla turvata valtakunnallisen, laajan valikoiman kirjakaupan olemassaolo.

– Osa ostaa kirjansa netistä sähköisenä, mutta uskomme myös perinteiseen kivijalkakirjakauppaan.

Riekki painottaa, että Suomalaisessa Kirjakaupassa myydään vastaisuudessakin kaikkien kustantajien kirjoja.

Sanoma myi maaliskuussa Finnkinon ruotsalaiselle pääomasijoittajalle. Sanoma on luopunut myös kioski- ja lehtijakelutoiminnoistaan Venäjällä ja Baltiassa. Suomalaisen Kirjakaupan myynti on jatkoa aiemmille kaupoille.

– Kauppa on osa Sanoman strategiaa, jonka mukaan se keskittää liiketoimintaansa ja panostaa erityisesti kuluttajille suunnattuihin mediatuotteisiin ja oppimisratkaisuihin, sanoo Sanoman toimitusjohtaja Harri-Pekka Kaukonen yhtiön tiedotteessa.

Yhtiö on ilmoittanut selvittävänsä mahdollisuuksia luopua myös Trade-liiketoimintaryhmään kuuluvista toiminnoista, kuten R-Kioskeista.

Sanoma-konserni on STT-Lehtikuvan suurin omistaja.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat