Ostitko tämän trendivalaisimen? Lopeta käyttö välittömästi – täynnä vakavia puutteita

Sähköiskuvaaran aiheuttavan valaisimen maahantuoja ja takaisinvedon vastuutaho on Verkkokauppa.com. Valaisinta ovat kuitenkin myyneet useat jälleenmyyjät.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes varoittaa Verkkokauppa.comin maahantuomasta Seletti The Mouse Lamp Standing -pöytävalaisimesta, jonka tarkka malli on Mouse_lamp #1 Standing art/Item_14884.

Takajaloillaan seisovalta hiireltä näyttävän valkoisen valaisimen lampun kannan verkkojännitteiset osat ovat kosketeltavissa lampun ollessa osittain kierrettynä valaisimen lampunpitimeen.

Lisäksi lampunpitimestä puuttuu vedonpoistin, ja pintaväli lampunpitimen pohjakoskettimen ja kosketeltavissa olevan metallisen kiinnitysniitin välillä on puutteellinen.

Tukes varoittaa myös valaisimen E12-mallisesta kannasta, joka ei ole eurooppalaisten turvallisuusvaatimuksen mukainen. Kaiken kukkuraksi valaisimesta puuttuvat kaikki standardin vaatimat merkinnät, mukaan lukien CE-merkintä, eikä tuote täytä sähköturvallisuuslain tai tuotetta koskevan eurooppalaisen standardin vaatimuksia.

Tuotteen käyttö on lopetettava välittömästi. Ostopaikkaan palautetun lampun hinta hyvitetään asiakkaalle.

Verkkokauppa.comin mukaan takaisinveto koskee ainoastaan pistotulppaliitännällä varustettua ja 230 V:n jännitteellä toimivaa valaisinta.

– [Takaisinveto] koskee kaikkia vastaavia Selettin valaisimia, joita on myynnissä useilla eri jälleenmyyjillä. Sama vika löytyy myös muista Selettin vastaavista E12-kantaisista 230 V -verkkovirralla toimivista valaisimista, Verkkokauppa.comin viestintä- ja tapahtumapäällikkö Lauri Kutila kertoo MTV Uutisille.

Verkkokauppa.com on listannut sivuillaan myös muut E12-kantaiset Selettin eläinvalaisimet, joista puuttuu vedonpoisto. Myös näitä valaisimia yhtiö ottaa vastaan ja hyvittää ostohinnan.

Lähteet: Tukes, Verkkokauppa.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja