Ostajalle tuhansia euroja takkiin: Volkswagenin ei tarvitse korvata koko ostohintaa huijausautoon haksahtaneelle

Mielenosoittaja keskeytti VW:n esittelytilaisuuden 0:47
Mielenosoittaja keskeytti Volkswagenin julkistustilaisuuden Geneven autonäyttelyssä maaliskuussa 2016.

Vuonna 2015 paljastunutta dieselhuijausta käsitellään eri maiden oikeusasteissa edelleen. Tänään maanantaina on saatu päätös erään saksalaismiehen autokauppoihin liittyen.

Saksan korkein oikeus on linjannut, että Volkswagenin ei tarvitse korvata täyttä ostohintaa auton ostajalle, jolle oli myyty päästömanipuloitu dieselauto.

Karlsruhen tuomioistuimen päätöksen mukaan vuosimallin 2014 Volkswagen Sharanin ostaneella Herbert Gilbertillä oli oikeus palauttaa auto, mutta hänen on hyväksyttävä alennettu hinta korvauksena.

Volkswagen-konserni määrättiin alemmassa oikeusasteessa maksamaan Gilbertille 25 616 euroa, mikä on 6 000 euroa vähemmän kuin alkuperäinen ostohinta.

Vuonna 2015 paljastunut laajamittainen ja yli 11 miljoonaa dieselautoa koskenut päästömanipulointi on tullut maksamaan saksalaiskonsernille tähän mennessä jo kymmeniä miljardeja euroja.

Sähköä kansalle

Päästöskandaalin jälkeen Volkswagen käynnisti mittavan sähköistämisprojektin, joka hakee vielä toistaiseksi vertaistaan perinteisten autovalmistajien keskuudessa. Volkswagenin panostukset sähköautoihin sekä liikenteen sähköistämiseen mitataan nekin jo kymmenissä miljardeissa euroissa. 

Volkswagen pyrkii täysin hiilineutraaliksi yhtiöksi vuoteen 2050 mennessä.

Lue myös:

    Uusimmat