Pidätkö itseäsi aggressiivisena ilmastoaktivistina? Haluaisitko tienata? Eräs autovalmistaja saattaa etsiä juuri sinua

Mielenosoittaja keskeytti VW:n esittelytilaisuuden 0:47
Mielenosoittaja keskeytti Volkswagenin esittelytilaisuuden Geneven autonäyttelyssä maaliskuussa 2016.

Volkswagen yrittää toden teolla puhdistaa sekä mainettaan että toimintapojaan.

Saksalaisen Volkswagenin vuonna 2015 paljastuneesta laajamittaisesta ja vuosikausia kestäneestä päästöhuijauksesta ei enää revitä meheviä otsikoita, mutta saksalaisyhtiön sisällä työ kasvojen pesemiseksi ja toimintatapojen uudistamiseksi on vasta alkutaipaleella.

Volkswagen-konsernin toimitusjohtaja Herbert Diess suunnittelee palkkaavansa yhtiönsä riveihin ilmastoaktivistin. Palkattavan henkilön tehtävänä olisi yksinkertaisesti vauhdittaa valmistajan ympäristötavoitteiden toteutumista.

– Meillä on niin paljon ideoita, mutta niiden toteuttaminen vie liian pitkään näin suuressa organisaatiossa, joten tarvitsen sisäpiiriin jonkun todella aggressiivisen, Diess kertoi.

Tehtävään myöhemmin valittavalle henkilölle tullaan antamaan oikeus marssia suoraan konsernijohtaja Diessin sekä muiden saksalaisjätin korkean tason pomojen juttusille.

Skandaalin jälkijäristyksiä

Volkswagen myönsi vuonna 2015 manipuloineensa 11 miljoonan dieselautonsa päästölukemia. Skandaalista on aiheutunut Volkswagenille tähän mennessä noin 30 miljardia euroa.

Volkswagen on sittemmin tehnyt valtavia investointeja sähköautojen kehittämiseen ja johtaa tällä hetkellä joukkoa perinteisten autovalmistajien keskuudessa. Vuoteen 2025 mennessä se on satsannut sähköisen liikenteen edistämiseen jo 33 miljardia euroa.

Lue myös:

    Uusimmat