Ossi Oikarinen suitsutti Kimi Räikkösen rengastaktikointia Azerbaidzhanin GP:ssä: "Mestari tässä hommassa"

Kimi Räikkönen on F1-sarjan kärkikuljettajia lukuun ottamatta ainoa kuski, joka on ajanut pisteille kaikissa kauden neljässä osakilpailussa. C Moren asiantuntija Ossi Oikarisen mukaan Alfa Romeon suomalainen osoitti etenkin Azerbaidzhanin GP:ssä olevansa renkaiden ja kärsivällisyyden mestari.

Räikkönen ajoi huhtikuun viimeisenä viikonloppuna Azerbaidzhanin GP:ssä sijalle 10. Kilpailu ei ollut Alfa Romeon kuljettajalle helppo, sillä hän joutui vaihtamaan kovemmat renkaat ensimmäisten joukossa.

– Hän joutui ajamaan todella pitkän stintin niillä renkailla. Kuljettajalta kysytään siinä vaiheessa kärsivällisyyttä, järkeä ja jaksotusta siinä, miten renkaita käytetään. Räikkönen oli mestari tässä hommassa, Oikarinen suitsutti MTV Uutisten livelähetyksessä.

– Se kertoo varmuudesta, mutta myös kärsivällisyydestä. Hyvin ajettu kilpailu ja jälleen kypsä suoritus. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Espanjan GP suorana 10.-12.5.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Espanjan GP klo 16.10, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Räikkönen on kerännyt neljän osakilpailun jälkeen 13 pistettä ja on kuljettajien MM-taistossa sijalla kahdeksan. Suomalainen on kärkikuljettajien jälkeen ainoa, joka on napannut pisteitä kuluvan kauden jokaisesta osakilpailusta. 

– Äärimmäisen hyvä kaappaus Alfa Romeolta. Räikkönen on ollut tänä vuonna Alfa Romeon pisteautomaatti.

Espanjan GP ajetaan tulevana viikonloppuna Barcelonassa. Suomalaisittain jännitettävää on etenkin Valtteri Bottaksen ja Lewis Hamiltonin kärkitaistossa. Oikarisen mukaan Räikköseltä voidaan odottaa parhaimmillaan seitsemättä sijaa.

– Se on paras, mitä Kimiltä voidaan odottaa ja toivoa. Jokainen sija seiskasta eteenpäin on lottovoitto. Jos Alfa Romeolla ajetaan parempia sijoituksia, kärkiautoilla on oltava ongelmia.

C Moren selostaja Niki Juusela ja C Moren asiantuntija pureutuivat myös Bottaksen ja Hamiltonin väliseen kilpailuun. Katso koko lähetys ylälaidan videolta!

Lue myös:

    Uusimmat