Mainos

Oppositio vaatii vastauksia: Posti-kriisistä välikysymys hallitukselle

Oppositiopuolueet kokoomus, kristillisdemokraatit ja Liike Nyt tekevät hallitukselle välikysymyksen Posti-kriisistä. Puolueet haluavat selonteon omistajaohjauksen tilasta, ministerien toiminnasta sekä hallituksen sekaantumisesta työmarkkinaneuvotteluihin.

Selonteolla ministerien toiminnasta halutaan puolueiden mukaan selvyyttä siihen, antoivatko pääministeri Antti Rinne (sd.) ja omistajaohjauksesta vastaava ministeri Sirpa Paatero (sd.) oikeaa tietoa eduskunnalle Postin työriidassa esillä olleiden pakettilajittelijoiden työehtosopimuksen siirrosta.

– Nämä viime päivien ja viikkojen sotkut Postin ympärillä, työmarkkinoiden ympärillä ja omistajapolitiikan ympärillä antavat selkeän aiheen siihen, että haluamme eduskunnan salissa pääministerin ja omistajaohjausministerin antavan selonteon eduskunnalle, mitä on tapahtunut, ja mikä on todellisuus näiden tapahtumien sisällä, sanoi kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo eduskunnassa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

25:28
Posti-kiistassa päästiin tänään sopuun, ja lakko loppuu. Näin työntekijöiden ja työnantajan edustajat kommentoivat sopua.

– Meille ei riitä se, että saamme hajanaisia tietoja erinäisten haastattelujen kautta. Eduskunnalla ja oppositiolla on oikeus tietää, miten asiat ovat menneet. Onko eduskunnalle annettu oikeaa tietoa?

Perussuomalaiset ei mukana

Oppositiopuolueista välikysymyksen ulkopuolelle jättäytyi perussuomalaiset. Puolueen eduskuntaryhmä vaati aiemmin tänään pääministerin ilmoitusta Postin tilanteen kriisiytymisen taustoista.

Puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoi, että parin viime kuukauden aikana tarinat ovat muuttuneet pahimmillaan muutaman tunnin välein. Pääministeri Rinne kuitenkin sanoi, ettei näe pääministerin ilmoitusta postikiistasta tarpeellisena, sillä hänellä ei ole mitään ilmoitettavaa.

Välikysymys jätetään huomenna.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja