Mainos

Pääministeri Rinteen mukaan hänellä ei ole syytä epäillä, etteikö omistajaohjausministeri Paatero olisi puhunut täysin totta

25:28
Postin työsopimuskiistaan syntyi sopu.

Kokoomus, kristilliset ja Liike Nyt pitävät tänään ylimääräiset ryhmäkokoukset omistajaohjauksesta.

Pääministeri Antti Rinne (sd.) sanoi eduskunnassa toimittajille, ettei hänellä ole mitään syytä epäillä, etteikö omistajaohjauksesta vastaava ministeri Sirpa Paatero (sd.) olisi puhunut täysin totta.

Rinne sanoo, ettei näe pääministerin ilmoitusta postikiistasta tarpeellisena, sillä hänellä ei ole mitään ilmoitettavaa.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä vaati aiemmin tänään pääministerin ilmoitusta Postin tilanteen kriisiytymisen taustoista.

Perussuomalaiset sanoo tiedotteessa, että ilmoituksessa on käytävä ilmi selkeästi, onko eduskunnalle kerrottu "muunneltua totuutta" Postin tilanteen taustoista ja ministereiden yhteydestä asiaan.

Ministeri Paatero ei ota suoraa kantaa siihen, horjuuko hänen asemansa postikiistan vuoksi. Hänen mukaansa jää nähtäväksi, mikä oppositiopuolueiden tahtotila on.

Paatero kertoo, että Postin kanssa aiotaan käydä heidän keskinäinen viestinvaihtonsa läpi.

– Tässä on ollut erilaisia viestintäkatkoksia tai epäselviä tekstejä tai väärinymmärrystä tai jotakin muuta. Käymme sen Postin kanssa yhdessä lävitse, Paatero sanoo.

Hän ei kuitenkaan avannut aikataulua tarkemmin.

Oppositiopuolue kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo (kok.) on aiemmin kertonut, että kokoomus harkitsee vakavasti luottamusäänestystä pääministeri Rinteen ja ministeri Paateron asemasta, jos ilmenee, etteivät nämä ole puhuneet totta.

Kokoomuksen, kristillisten ja Liike Nytin eduskuntaryhmät pitävät tänään ylimääräiset ryhmäkokoukset, joissa käsitellään omistajaohjausta ja työmarkkinapolitiikkaa.

Liike Nytin kansanedustaja Harry Harkimo piipahti kokoomuksen ryhmähuoneessa juuri ennen kokouksen alkua, mutta ei kertonut sen tarkemmin, aikooko hän toimia asiassa yhdessä kokoomuksen kanssa.

Paatero sanoi ajatelleensa, että liikkeenluovutus on marraskuussa

Epäselvyyttä on ollut muun muassa siitä, mitä Paatero tiesi Postin suunnitelmista siirtää 700 pakettilajittelijaa toiseen työehtosopimukseen.

Paatero sanoo tienneensä jo kesällä Postin suunnitelmista siirtää 700 pakettilajittelijaa toisen työehtosopimuksen alle.

Hän kertoo olleensa koko ajan kuitenkin siinä uskossa, että sekä Postin konsernin sisäinen liikkeenluovutus että työntekijöiden siirtäminen toisen työehtosopimuksen alle tapahtuvat vasta 1. marraskuuta, ja näin ollen omistajalla olisi ollut kaksi kuukautta aikaa puuttua peliin.

Posti siirsi pakettilajittelijat Posti Palvelut Oy:hyn jo syyskuun alussa.

Paateron ja SDP:n muistion mukaan Posti on sekä sisäisessä että ulkoisessa viestinnässään korostanut tes-siirron päivämäärää, joka on 1. marraskuuta.

Muistion mukaan jälkikäteen on varmistunut, että työehtosopimuksen vaihtumiseen johtava konsernin sisäinen liikkeenluovutus on ollut esillä Paateron ja Postin tapaamisessa jo 21. elokuuta.

Paatero ei omien sanojensa mukaan ole kiinnittänyt tähän huomiota, koska on koko ajan ollut siinä ymmärryksessä, että keskeisin päivämäärä on 1. marraskuuta.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja