Mainos

Oppositio tylynä EU-päätöksille: Suomelle heikko tulos

Kotimainen oppositio tyrmää voimakkaasti viime yön ja tämän päivän EU-huippukokouksen tulokset.

EU-asioita käsittelevän suuren valiokunnan jäsen Pietari Jääskeläinen (ps.) katsoo, että Suomi ei kokouksessa pystynyt puolustamaan omia näkemyksiään lainkaan.

– On menty ihan Etelä-Euroopan maiden mukaan, kriisirahastosta annetaan rahaa rumasti sanottuna korruptoituneille maille, Jääskeläinen sanoi.

Hänen mielestään nyt pitäisi selvittää mahdollisimman nopeasti hyödyt ja haitat Suomen eurosta irtautumiselle. Myös koko eduskunta pitäisi kutsua koolle, kun tilanne on muuttunut ja ollaan menossa kohti pankkiunionia, hän totesi.

Suuren valiokunnan varapuheenjohtaja Antti Kaikkonen (kesk.) ei myöskään pidä tulosta hyvänä: suomalaisten rahoilla aletaan hänen mukaansa pääomittaa eurooppalaisia pankkeja.

– Haluan kuulla mielellään hyvän selityksen maanantaina suuressa valiokunnassa (pääministeri Jyrki Kataiselta), miksi hallitus antoi tässä periksi. Näyttää siltä, että tässä availlaan piikkiä Italialle, Kaikkonen sanoi.

Suuren valiokunnan puheenjohtaja Miapetra Kumpula-Natri (sd.) haluaa puolestaan saada tarkempaa tietoa kokouksen päätöksistä ennen kuin arvioi niitä yksityiskohtaisemmin. Kumpula-Natri myöntää kuitenkin, että ei ole miellyttävä ajatus, että pankkeja pelastetaan, mutta maita ei.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.