Opiskelijoiden luokkaretki päättyi tragediaan: Ainakin 18 kuollut ja useita kateissa tulvaveden viedessä bussin mukanaan Jordaniassa

Ainakin 18 opiskelijaa on kuollut ja useita on edelleen kateissa, kun tulvavesi vei opiskelijoita kuljettaneen bussin mukanaan Jordaniassa.

Onnettomuus tapahtui lähellä Jordanian ja Israelin rajalla sijaitsevaa Kuolluttamerta. 37 opiskelijaa ja 7 henkilökuntaan kuuluvaa henkilöä kuljettanut bussi oli matkalla Zara Maeen kuumille lähteille, kun tulvavedet pyyhkäisivät sen mukanaan, kertoo BBC.

Jordaniassa on käynnissä suuri pelastusoperaatio opiskelijoiden löytämiseksi. Myös Israel on kertonut lähettäneensä helikoptereita apuun.

Reutersin mukaan kuolonuhrien määrä on noussut jo 18:aan.

Luokkaretki tehtiin huonosta säästä huolimatta

Pelastusryhmät ovat tähän mennessä löytäneet ainakin 11 selviytyjää, joista osa on loukkaantunut vakavasti. 

Jordanian opetusministeriö on jordanialaismedian mukaan kertonut uhrien olevan yksityisen koulun oppilaita. Ministeriön edustaja oli myös todennut kyseessä olevan luokkaretki, joka oli toteutettu huonosta säästä huolimatta.

Sääolosuhteet ovat Jordaniassa olleet huonot jo parin päivän ajan. Esimerkiksi Jordanian pääkaupunki Ammanissa on tulvinut rankkojen sadekuurojen jäljiltä.

Juttu päivittyy ajankohtaisten tietojen mukaan.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja