Mainos

Opiskelijanainen joutui vahingossa liitetyksi härskiin keskusteluun – jossa puhuttiin hänestä

22-vuotias opiskelija joutui vahingossa osalliseksi keskusteluun, jossa hänestä puhuttiin halventavasti. Yhden miehen mielestä keskustelussa ei todellisuudessa ollut mitään väärää.

Oletko koskaan lisännyt kaveriasi vahingossa Facebook-keskusteluun? Viaton vahinko voi sattua kenelle vain, mutta Eleanor Henryn tapauksessa vahinko paljasti järkyttävän yllätyksen.

Metro-lehden mukaan Henry joutui vahingossa liitetyksi keskusteluun, jossa hänestä jaeltiin kuvia. Eräs keskustelussa mukana olevista miehistä liitti 22-vuotiaan Henryn mukaan ketjuun vahingossa, ja poisti hänet heti. Henry sai kuitenkin havaita, että miesten mukaan hänet pitäisi ottaa mukaan Thaimaahan miesten ”polkupyöräksi”. Miesten mukaan Henryä kannattaa myös pyytää näyttämään ”paikka, josta hän virtsaa”, koska taktiikka ”toimii yhdeksän kertaa kymmenestä”. 

Miehet jakelivat myös kuvia Henrystä. Eräs miehistä totesi naisen kuvaan, että voisi "heittää Henryn sängylle". 

– Vatsani pyörähti ja tunsin oloni sairaaksi siinä määrin, että minun piti sulkea sälekaihtimet ja piiloutua peiton alle, Henry kuvasi Daily Mail -lehdelle.

Keskustelussa olevista miehistä hän oli tavannut vain yhden.

– Kun olin puhunut siskoni kanssa, aloin suuttua enemmän ja tuntea intohimoa muuttaa asioita.

Henry ei saanut tilaisuutta vastata miesten oksettaviin kommentteihin, mutta hän näki viestihistorian ja otti kuvakaappauksia keskustelusta. Hän julkaisi ne Facebookissa ja kehotti kaikkia ”sanomaan hei” kanssaopiskelijoilleen Melbournen yliopistossa.

"Ymmärrän, miksi olet voinut järkyttyä..."

Henry sai runsaasti kannustavaa palautetta. Kirjailija Clementine Ford kehui Henryn tekoa rohkeaksi.

– Nämä sontasäkit itkevät epäreiluudesta, kun paljastat heidän nyyhkivän naisvihansa maailmalle, ja tästä huomaa, miten isoja ja urheita he oikeasti ovat. "Voi, se oli vain vitsi! Emme tarkoittaneet sitä! Lakkaa ottamasta kaikkea niin HENKILÖKOHTAISESTI! Ei ole reilua, että paljastat meidät julkisesti näin, me olemme kivoimpia kundeja, jotka tulet koskaan tapaamaan, kukaan ei rakasta naisia kuten me!" Hitot siitä. Tällainen "pukuhuonepuhe" ei ole vitsi. Se ei ole hauskaa eikä nokkelaa. Se on säälittävää, tylsää, tietoisesti hiton ennalta-arvattavaa ja oire kulttuurista, jossa tietyt miehet uskovat, että naiset ovat olemassa heidän outoja aggressiivisia bondausrituaalejaan varten, Ford kirjoittaa.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Kaksi keskusteluun osallistuneista miehistä pyysi anteeksi, mutta yksi kieltäytyi tunnustamasta tekojensa vääryyttä.

– Ymmärrän, miksi olet voinut järkyttyä, mutta kaikki tuo sanottiin vitsinä ja kukaan ei ottanut mitään vakavasti tuossa ryhmässä. En usko, että jonkin tuollaisen julkaiseminen julkisesti tekee kenellekään mitään hyvää. Jos olet niin loukkaantunut, pyydän anteeksi, mies kirjoitti.

Hän myös väitti, että keskustelu on ”poistettu kontekstistaan”. Henry ei niellyt miehen selityksiä.

– Konteksti on päivänselvä. Kiemurtelet, koska olet pulassa. Olet pahoillasi vain siitä, että jäit kiinni. Todella kehotan sinua lopettamaan yhteyden pitämisen minuun, Henry vastasi miehelle.

Miehen mukaan hän ja hänen kaverinsa sanovat joskus ”satunnaisia asioita” ja tilanteen nostaminen parrasvaloihin on tarpeetonta.

– Kun joku ulkopuolinen näkee tuollaisia asioita, ne näyttävät vääriltä, mies kirjoitti.

Ilmeisesti miehen mielestä keskustelussa ei todellisuudessa ollut mitään väärää.

Henry haluaa julkaisullaan rohkaista muita ja muistuttaa, ettei törkeyksien puhumista saa kuitata sillä, että ”pojat ovat poikia”.

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.