Mainos

Opel keksi selityksen päästöhuijausohjelmistolleen – toinenkin malli syyniin

General Motors -yhtiön omistama Opel on kertonut syyn autoissaan käytettävälle ohjelmistolle, joka manipuloi päästöarvoja.

Saksan liikenneministeri Alexander Dobrindt kertoi saaneensa Opelilta selvityksen paljastuneelle päästöohjelmistolle, joka säätää moottoria tietyissä olosuhteissa. Opelilta vaaditaan lisäselvityksiä asiassa.

Opelin antaman selityksen mukaan ohjelmisto suojelee moottoria, kun tietynlaiset olosuhteet vallitsevat nopeuden ja ilmanpaineen suhteen.

– Tutkintakomissio puntaroi sitä, onko ohjelmistoa sallittua käyttää vain moottorin suojaamisen perusteella, Dobrindt kertoi Reutersille.

Opelin ohjelmisto eroaa Volkswagenin huijausohjelmasta siten, että Opelin ohjelma sammuttaa päästöjen suodatusjärjestelmän, kun VW:n ohjelma muuttaa asetuksia.

Ohjelmiston on kerrottu toistaiseksi olevan käytössä vain Opelin Zafira-mallissa.

– Kysyimme Opelilta, onko Astra-mallissakin käytössä samanlainen järjestelmä, mutta vastausta ei vielä saatu, ministeri paljasti.

Opelille annettiin kahden viikon vastausaika lisäkysymyksiin. Lisäaika umpeutuu kesäkuun alkupäivinä.

– Haluan painottaa uudelleen sitä, että moottorimme ovat lainmukaisia, eikä niissä ole kiellettyjä ohjelmistoja, Opel-toimitusjohtaja Karl-Thomas Neumann paalutti Reutersin haastattelussa.

Liikenneministeri Dobrindt kertoi, että palaveri Opelin kanssa oli aloitettu lain tulkintojen läpikäymisellä, ja Opelin lakimiesten näkemykset olivat kovinkin erilaiset verrattuna viranomaisten näkemyksiin.

Asiasta on uutisoinut myös Tekniikka & Talous.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.