Onko tässä maailman nuorin reppureissaaja? Yksivuotias lapsi pääsi kiertämään maailmaa

Harva meistä on ehtinyt matkustaa koko elinikänsä aikana yhtä paljon kuin tämä yksivuotias tyttö.

Pieni Esmé Bayes oli vasta 8 viikkoa vanha, kun hän lähti kiertämään maailmaa vanhempiensa kanssa. Pikkutytön ensimmäinen matka suuntautui Irlantiin, mutta tätä äidin kotimaahan suuntautunutta matkaa ei vanhempien mukaan oteta mukaan laskuihin.

Tytön ensimmäinen niin sanottu kunnon reissu suuntautuikin Singaporeen, jonka jälkeen hän on matkustanut jo 12 maassa. Tyttö matkustaa vanhempiensa selässä kantorepussa, josta hän katselee maailmaa uteliain silmin. 

Tätä uskomatonta reissua voi seurata suositulta Instagram-tililtä, jolla on jo lähes 26 000 seuraajaa. Tytön äiti on kirjoittanut matkoilta myös blogia, jossa hän antaa hyödyllisiä vinkkejä lasten kanssa matkustaville.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Tytön isä Shaun Bayes toivoo, että matkailu kehittäisi hänen tyttärensä taitoja kolmella eri tapaa.

– Toivon, että tämä kehittäisi hänen käsitystään erilaisista kulttuureista, kehittäisi hänen sosiaalisia taitojaan ja halua nähdä maailmaa, isä kertoo.

Unelmat toteen perheenä 

Tytön äiti Karen Edwards kertoo, että hänen tavoitteenaan on aina ollut käydä niin monessa maassa kuin mahdollista. 

– Olen matkustellut aiemmin yksin, ja se oli ihana kokemus. On kuitenkin ollut hämmästyttävää, kuinka paljon matkakumppani antaa matkalle, Edwards toteaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Hän on vieraillut yli viidessäkymmenessä maassa seitsemän vuoden aikana. Kun hän sai tietää olevansa raskaana, hän ajatteli matkustelun loppuvan siihen paikkaan. 

Pariskunnan kansainvälisyys piti kuitenkin perheen liikkeellä. Uudesta-Seelannista kotoisin oleva isä ja Irlannista kotoisin oleva äiti päättivät ottaa lapsen mukaan reissuilleen, sillä he halusivat hyödyntää äitiysloman parhaalla mahdollisella tavalla. He eivät halunneet lapsen rajoittavan elämäänsä, vaan toteuttaa unelmat yhdessä perheenä. 

Laatuaika kaikkein tärkein asia

Ylpeä äiti kertoo, että ihmiset ovat olleet todella ystäviä ja avuliaita. Hän kertookin suosikkipaikakseen Vietnamin, jossa ihmiset ottivat todella hyvin vastaan pienen lapsen kanssa matkustavan perheen. Suurimmat ongelmat ovat tulleet vastaan arkisissa tilanteissa, kuten lapselle sopivien välipalojen löytämisessä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Maissa, joissa on vähemmän turismia, voi olla vaikea kommunikoida ja saada tarvitsemansa asiat. Myös nukkumaanmeno joka ilta samaan aikaan ei ole millään mahdollista.

Suurin asia, jonka perhe on matkoillaan oppinut, liittyy perheen yhteiseen aikaan.

– Matkoilla on helpompi viettää laatuaikaa perheen kanssa, sillä kotityöt eivät vie aikaa.

Perhe haluaakin kannustaa kaikkia lapsiperheitä matkustelemaan ja tutustumaan maailmaan uusin silmin.

Matkoilla lasten täytyy syödä erilaisia ruokia. Mutta miten maistuu tavallinen sitruuna suomalaislapsille? Katso video:

Lähde: ABCNews 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja