Onko tässä järkeä? Tähtiurheilijat olympiakultajahtiin epäinhimillisistä asetelmista – "He näyttävät ruumiilta"

Pekka Pouta kuvailee Tokion olympialaisten keliolosuhteita turkkilaiseksi saunaksi 2:57
Miesten maantieajo tullaan käymään hurjissa olosuhteissa. Pekka Poudan kuvailu Tokion olympiasäästä on suorastaan tyrmäävä.

Slovenialainen Tadej Pogacar on suosikki Tokion olympialaisten pyöräilyn maantieajon mestariksi, vaikka hän urakoi raastavan etappikilpailun Tour de Francen ykköseksi viime viikolla. 

22-vuotias Pogacar voitti maantiepyöräilyn arvostetuimman kilpailun toista kertaa peräkkäin. Nyt hän hakee kultaista menestystä myös Tokiosta, vaikka alla on reilun 3 400 kilometrin mittainen kisa kolmeen viikkoon ja vain vajaan viikon tauko matkusteluineen. 

– Hän polkee ilman huolia ja rakastaa olla pyörän päällä. Hänelle kaikki vaikuttaa helpolta. Hän haluaa voittaa ja voittaa, hän on kyltymätön, Pogacarin tiimikaveri Davide Formolo kommentoi Tourin aikana. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Pogacar osoitti kevään voitolla Liege-Bastonne-Liege-klassikkokisassa, että hän pystyy menestymään myös päivän mittaisissa rutistuksissa. 

Ja jos lauantai ei ole Pogacarin päivä, Slovenialla on myös toinen mestarisuosikki: 31-vuotias Primoz Roglic. Espanjan ympäriajon kaksinkertainen voittaja jätti Tourin kesken jo alkuvaiheessa kolarin jäljiltä, joten hänen energiavarastonsa ovat palautuneet Pogacaria pidempään.

Pogacarin ja muiden Tourin loppuun asti polkeneiden pyöräilijöiden kohdalla epäilyttää juuri palautuminen. Uusiseelantilainen George Bennett antoi oman näkemyksensä Ranskassa urakoineista polkijoista. 

– Olen törmännyt tällä viikolla moneen Tourilla polkeneeseen, ja suoraan sanottuna he näyttävät ruumiilta, yksi Tokion kisan mitaliehdokkaista kommentoi. 

Wout Van Aert sanoi, että hän pystyi juuri ja juuri polkemaan heti Tourin jälkeen, mutta saamme tietää lisää lauantaina. 

Van Aert on yksi Pogacarin suurista haastajista. Belgialainen voitti Tourilla kolme etappia. 

– Wout on suorastaan lentänyt viime viikkoina. Hän on elämänsä kunnossa, joukkuekaveri Remco Evenepoel toteaa. 

Suomen aikaa aikaisin lauantaiaamuna starttaava miesten maantieajo on mitaltaan 234 kilometriä. Osa reitistä ajetaan Fuji-vuoren ympäristöstä, ja yksi reitin viidestä noususta ajetaan juuri Fujin rinteillä. 

Lue myös:

    Uusimmat