Mainos

Onko tämä tehokkain tapa pitää auton ikkunat huuruttomina?

Auton ikkunoiden pitämiseen huuruttomina ei välttämättä tarvita mitään erikoisia kikkoja. Aivan ensimmäisenä kannattaa kokeilla ikkunoiden huolellista putsaamista myös sisäpuolelta.

Vesi- ja räntäsade saavat kuran lentämään, auton ikkunat likaisiksi ja tuulilasin pesunesteen kulutus on huipussaan. Pyyhkijät puhdistavat kuitenkin vain tuulilasia ja auton muut ikkunat jäävät likaisiksi.

Lisäksi syksyn ja talven kylmät ja kosteat kelit pistävät tuulilasin aamuisin huuruun, eikä ikkunoista meinaa nähdä mitään. Aina ei myöskään ole aikaa ja energiaa odotella, että auton puhaltimet hoitavat ikkunat huuruttomiksi. Tällöin tulee usein hosuttua ja pyyhittyä huurua sillä rätillä, joka käteen sattuu ensimmäisenä osumaan, ja lopputuloksena on läikikkäät ja tuhruiset ikkunat niin sisä- kuin ulkopuoleltakin.

Pese ikkunat huolellisesti myös sisäpuolelta

Syksyn ja talven pimeydessä säännöllisen ikkunoiden pesun tärkeys korostuu, sillä näkyvyys on muutenkin heikompi ja katulamppujen valot korostavat ikkunoiden läiskiä ja raitoja. Kun talviaurinko sattuu pilkahtamaan, paistaa se matalalta suoraan silmiin ja silloin huomataan, ettei ikkunasta näy läpi juuri mitään.

Kun peset auton ikkunoita, kiinnitä erityisesti huomiota ikkunoiden sisäpuolen pesuun. Esimerkiksi tuulilasi on usein likaisempi sisä- kuin ulkopuolelta. Tuulilasin ulkopinta puhdistuu aina autoa pestäessä ja myös vesisade huuhtelee sitä säännöllisesti. Ikkunan sisäpuolen pesu taas usein unohtuu ja pinnalle muodostuu pölyä, pöpöjä ja muita tahroja.

Ikkunoiden huolellinen sisäpuolen pesu vähentää merkittävästi myös huurteen muodostumista ikkunoihin. Jos ikkunan sisäpinta on likainen, sitoo lika itseensä kosteutta, mikä puolestaan pahentaa huurtumista. Puhdas ikkuna huurtuu huomattavasti vähemmän ja huurre haihtuu puhtaalta pinnalta nopeammin.

Huolehdi siis ikkunasi molemmin puolin puhtaiksi, niin jalankulkijat ja muut esteet on helpompi havaita myös pimeällä.

Lähde: Kaha

***

0:42

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja