Onko sinullakin "kuntosalikauhu"? Et ole yksin – puolet ahdistuu muiden edessä treenaamisesta

Kyselytutkimuksen mukaan monia vaivaa "kuntosalikauhu", jonka vuoksi muiden edessä treenaamisesta tulee vaikeaa.

Koetko ahdistusta, jos joudut treenaamaan kuntosalilla muiden edessä? Sinua saattaa vaivata "kuntosalikauhu", ja se on yleisempää kuin uskotkaan! Englanniksi ilmiötä kutsutaan nimellä "gymtimidation", kertoo Fox News.

Puolet pelkää muiden edessä kuntoilua

Kyselyssä selvisi, että puolet amerikkalaisista pelkää muiden edessä kuntoilua. Kyselyyn vastasi 2000 henkilöä, ja sitä sponsoroi proteiinijuomavalmistaja, jolla lienee omia intressejä saada ihmiset kuntosalille. Tutkimuksen toteutti markkinointitutkimusyritys.

Kaikesta huolimatta "kuntosalikauhu" oli monille todellinen asia. Jopa puolet pelkäsi muiden läsnä ollessa kuntosalilla, ja kolmasosa jännitti treenaamista, jos vieressä kuntoili erittäin hyväkuntoinen ihminen.

17 prosenttia koki kauhua, jos kuntoilu piti suorittaa vastakkaisen sukupuolen edustajan edessä.

Kolmasosa pelkäsi ulkona juoksemista

Kuntoiluun liittyi muitakin epämiellyttäviä tuntemuksia. Joka kolmatta ahdisti ajatus kuntoon pääsemisestä, ja melkein puolet ahdistui pelkästään erilaisten kuntotuntien määrästä.

Yli kolmasosa koki kauhua ajatuksesta, että treeni olisi ulkona juoksemista.

37 prosenttia ei koskaan ollut treenannut

Kuntosalilla käyvilläkin oli ankeita kokemuksia harrastuksestaan: kaksi viidestä koki treenitulosten tasaantuneen niin, ettei uusia tuloksia syntynyt.

Moni myös treenasi kauan samalla tavalla; 11 prosenttia vastanneista pelkäsi kuntosalilaitteita.

37 prosenttia kertoi, ettei koskaan ollut treenannut, ja että kokee olevansa liian huonossa kunnossa edes aloittaakseen.

Lue myös:

    Uusimmat