Onko sienistä tehty ruumiin syövä arkku hautaamisen tulevaisuutta?

Tällainen on sienirihmastosta valmistettu ruumisarkku, jonka pitäisi nopeuttaa vainajan maatumista 4:59

MTV:n Viiden jälkeen -ohjelma kävi tutustumassa sienirihmastosta valmistettuun ruumisarkkuun tammisaarelaisessa Chappe-taidemuseossa.

Aika moni kiinnittää huomiota ympäristöystävällisiin valintoihin arjessaan, mutta voiko myös omasta kuolemastaan tehdä mahdollisimman ympäristöystävällisen?

Hollantilainen Ben Hendrikx on suunnitellut ruumisarkun, joka nopeuttaa ruumiin maatumista. Arkku on tehty sienirihmastosta ja se tavallaan elää ruumiin ympärillä.

Yksi Hendrikxin suunnittelemista arkuista on nyt näytteillä Tammisaaressa sijaitsevassa Chappe-taidemuseossa ja Viiden jälkeen -ohjelma kävi katsomassa, minkälaisesta esineestä on kyse.

Katso jutun alussa olevalta videolta, miltä näyttää sienirihmastosta valmistettu arkku ja miten se toimii. Alta näet Viiden jälkeen -ohjelmassa esitetyn ekologista kuolemaa käsittelevän osion kokonaan.

Miten toimii nopeasti maatuva arkku ja miten varmistaa itselleen ekologinen kuolema? 4:34
Viiden jälkeen -ohjelmassa vierailleen hautausurakoitsijan Kyllikki Forsiuksen mukaan sieniarkku tuskin olisi vielä käyttökelpoinen Suomessa.

 

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Lue myös:

    Uusimmat