Onko rullahiihto kesän hitti? Toimittaja Minna kokeili vauhdikasta lajia

Onko rullahiihto kesän hitti? Toimittaja Minna kokeili vauhdikasta lajia 5:03
Tällaista on rullahiihtokurssilla Helsingin Paloheinässä. Miten rullasuksilla jarrutetaan?

Helsingin Paloheinässä järjestetään rullahiihtokursseja. Viiden jälkeen -ohjelman toimittaja kokeili, kuinka laji luonnistuu aloittelijalta.

Rullahiihto on erinomainen laji niille, jotka haluavat myös kesällä ylläpitää tai kehittää omaa hiihtotaitoaan. Lajin alkeiskurssien kysyntä on kovaa, osittain syynä voi olla viime talven hiihtobuumi.

Viiden jälkeen -ohjelman toimittaja Minna Perovuo päätti lähteä testaamaan rullahiihdon alkeita Helsingin Paloheinään. Lajin saloihin häntä opasti hiihtovalmentaja Laura Jarva.

– Rullahiihto on yllättävän suosittua kuntoilijoiden keskuudessa, Laura kertoo.

Hänen mukaansa lajin alkeiskurssit ovat olleet tupaten täynnä.

– Ihana on ollut myös nähdä, että kuntoilijat ovat mieltäneet tämän myös kuntoilulajiksi, ei pelkästään kisalajiksi, Laura toteaa.

"Hiihtäjät tehdään kesällä"

Jos ensi talvena haluaa olla kovassa hiihtokunnossa, täytyy valmistautuminen jo aloittaa kesällä.

– Hiihtäjät tehdään kesällä, Laura muistuttaa.

Jos käy kesällä rullahiihtämässä, helpottaa se todennäköisesti seuraavan talven hiihtotekniikan opettelua ja myös yleisesti hiihtokuntoa laduilla.

Rullahiihdon alkeiskurssit lähtevät liikkeelle aina perusasioista ja turvallisuus on kaiken A ja O. Sen takia ensin harjoitellaan rullasuksilla jarrutusta.

Katso yllä olevalta videolta, kuinka alkeiskursseilla rullahiihdon harjoittelu aloitellaan ja kuinka suksilla jarrutetaan.

Lue myös:

    Uusimmat