Onko nyt oikea aika ostaa sähköauto? Asiantuntijalta yksiselitteinen vastaus

Onko nyt oikea aika ostaa sähköauto? 0:52
Autoalan Keskusliiton toimitusjohtaja Pekka Rissa vieraili MTV Uutiset Livessä kertomassa, onko nyt oikea aika ostaa sähköauto.

Moni auton vaihtamista suunnitteleva saattaa miettiä, onko sähköautoon siirtyminen järkevää juuri nyt, kun sähkön hinta on noussut rajusti, eikä välitöntä helpotusta ole luvassa.

MTV Uutiset Live kertoo ja näyttää kun tapahtuu. Se on toimitus, joka elää uutispäivää kanssasi.

Seuraa jatkuvaa lähetysvirtaa yhden ruudun kautta osoitteessa mtvuutiset.fi ja MTV Katsomossa.

Sähkön hinta on noussut kesän ja alkusyksyn aikana tuntuvasti. Samaan aikaan suomalaisia kannustetaan päästötalkoisiin esimerkiksi sähköautoja ostamalla.

Vuonna 2019 kaikista Suomessa myydyistä autoista täyssähköisten osuus oli noin 1,5 prosenttia. Kolme vuotta myöhemmin puhutaan jo 15 prosentista, mutta kannattaako sähköautokaupoille mennä juuri nyt, kun sähkön hinta on kovassa nousussa?

Autoalan Keskusliiton toimitusjohtaja Pekka Rissa vieraili keskiviikkona MTV Uutiset Livessä kertomassa, onko nyt oikea aika ostaa sähköauto, vaikka sähkön hinta tuntuu jatkavan kovaa nousuaan. Katso Rissan ytimekäs vastaus ja perustelut artikkelin yläpuolella olevalta videolta.

Aiheesta keskusteltiin keskiviikkona myös MTV3-kanavan Uutisaamussa, jossa vieraana olivat Autoliiton kaupallinen johtaja Niila Rajala sekä autovalmistaja Polestarin maajohtaja Tommi Luopajärvi. Katso alla olevalta videolta, miten paljon sähköautolla ajaminen maksaa tällä hetkellä verrattuna polttomoottoriautolla ajamiseen.

Menevätkö sähköautot kaupaksi energian kallistuessa? 8:39
Näin paljon maksaa 100 kilometriä sähköautolla sähkön hinnan kallistuttua. Vieläkö sähköautot menevät kaupaksi?

Lue myös:

    Uusimmat