Onko normaalia olla ystävä exän kanssa? Raati vastaa: "Itselleni tuollainen touhu ei sopisi"

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Onko se normaalia, jos nykyisen miehen exä käy meillä lapsen takia? Tulee taloon, käy juomassa, vessassa, hakee pizzaa ja tulee meille syömään? Poika on jo kuitenkin 16v. Onko normaalia olla näin läheinen exän kanssa?" kysyy nimimerkki Tuhkimo.

Näin raati vastasi

"Ei ole normaalia."
– Nainen, 57, parisuhteessa

"Ei ole, elleivät oikeasti olla todella hyviä kavereita. Jompikumpi ei ole päästänyt kunnolla irti. Lyhyestä kuvauksesta ei voi päätellä, onko kiinnipitäjä ex vai miehesi. Yhteistä lasta ex voi nähdä muuallakin. Onneksi mieheni ex käy vain pihallamme."
– Nainen, 45, häät edessä

"Jos on hyvät välit ja tulee hyvin toimeen, niin on se ok. Itse en pysty, minun asuntoni ja minun säännöilläni mennään."
– Nainen, 37, parisuhteessa

"Itselleni tuollainen touhu ei sopisi. Haluan olla mahdollisimman vähäisessä tekemisissä exän kanssa ja entisen seurustelukumppanin kanssa, joka lähti toisen miehen matkaan. Toiset pystyvät asumaan jopa naapurina. Minä en."
– Mies, ei muita tietoja

"Exän kanssa ystävänä oleminen ei ole minusta mitenkään outoa, mutta se, että joku tunkee kylään yllättäen ja kutsumatta, kyllä kieltämättä ottaisi aivoon. Onko lupa kyläilyihin annettu? Jos homma vaivaa, ottaisin asian esiin miehesi ja exän kanssa. Jos lupa on ollutkin, sen voi aina perua, mikäli tätä sitä käytetään väärin."
– Nainen, 35, avoliitossa

"Siitähän se riippuu, onko kutsuttu. Jos kutsumatta tulee, niin ei ole normaalia."
– Mies, 33, avoliitto, 1 lapsi aiemmasta suhteesta

"Tunkeutuvaa käytöstä, elleivät kaikki ole sopineet sen olevan hyväksyttävää. Hän voi hyvinkin olla lapsen kanssa kodin ulkopuolella ja omassa kodissaan, ei muiden kotiin pitäisi noin tunkeutua."
– Mies, 36, sinkku

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä. Miten vastaisit tähän?

Entä miten vastaisit tähän?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat