Miksei ex-kumppani halua palata yhteen "muuttuneen miehen" kanssa? Naiset vastaavat: "Miten hän voi olla varma, ettei taas tuhlaa aikaansa..."

Ennätykselliset 85 vuotta aviossa ollut pariskunta paljastaa pitkän liiton salaisuuden 2:14
Ennätykselliset 85 vuotta aviossa ollut pariskunta paljastaa pitkän liiton salaisuuden

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Kysymys naisille: Olen eronnut yli vuosi sitten, ero tuli tyttöystävän toimesta. Tunteeni ovat voimistuneet, ja kerroin niistä myös hänelle. Olen muuttunut mies, olen käynyt läpi ongelmiamme ja sitä, miten olisin parempi ihminen yleensä. Nyt ex sanoo, ettei hän kuitenkaan halua suhdetta? Miksi?" kysyy nimimerkki Tre boy.

Näin raati vastasi

"Et seurustelun aikana käsitellyt ongelmia, ja nyt yht'äkkiä eron jälkeen asiat ovat toisin? Exäsi on mennyt elämässä eteenpäin, suosittelen sinulle samaa. Lopeta menneessä roikkuminen. Ex on syystä EX!"
– Nainen, 36, parisuhteessa

"Häntä luultavasti epäilyttää, että onko järkeä herättää henkiin suhde, joka jo kertaalleen meni pieleen. Tai sitten on löytynyt jo uusi kumppani, tai jotain. Joka tapauksessa kannattaa varmaan sinunkin mennä eteenpäin."
– Nainen, 30, parisuhteessa

"Kauanko olitte yhdessä? Jos suhteen aikana ongelmat ovat olleet tiedossa, eikä niitä ole korjattu, ymmärrän hyvin ex-kumppaniasi. Miten hän voi olla varma, ettei taas tuhlaa aikaansa sinun kanssasi, jos palaat vain vanhaan? Hän on selkeästi käsitellyt eron jälkeen asian ja tehnyt lopullisen päätöksen. Erosta on kuitenkin vain vuosi, onko sinä aikana mahdollista muuttua radikaalisti?"
– Nainen, 32, avoliitossa

"Olen elämäni aikana nähnyt tasan yhden ihmisen, joka eron aikana aidosti muuttui ja kehittyi, ja sen ansiosta yhteenpaluu onnistui. Suhtaudun siis väitteeseesi pienellä varauksella, pahoittelut siitä.

Kun tunteet ovat kuolleet, ne ovat kuolleet. Tästä samasta syystä pystyn itse olemaan exieni kanssa vain ystävä. Joskus sitä miettii, että miten ihmeessä sitä joskus olikin niin rakastunut henkilöön X, kun nyt samaa ei voi edes kuvitella.

Suhteessanne oli selvästi jotakin pielessä aikoinaan, eikä mennyttä korjata vuosia myöhemmin vakuuttelemalla, että olet nyt muuttunut. Lisäksi tuntuu pikkuisen itsekeskeiseltä olettaa, että ex vain ryntäisi iloiten takaisin luoksesi, kun sitä vain ehdotat...

Entä oletko miettinyt sitä vaihtoehtoa, että exäsikin olisi muuttunut? Entä, jos hän onkin jo aivan uusi ihminen, kuten sinäkin kerrot olevasi: ei enää ujo, vaan rohkea, ei enää kitsas, vaan tuhlaileva, ei enää absolutisti ja niin edelleen.

Haluaisitko silloinkin palata yhteen, jos vastassasi olisi tällainen aivan uusi ihminen?

Olet kiinni menneessä, sellaisen suhteen haavekuvassa, jota ei enää ole olemassa. Jos oikeasti olet kypsynyt ja 'uusi mies', joku uusi kumppani osaa varmasti arvostaa sitä."
– Nainen, 35, avoliitossa

"Ihmettelet, miksei exä ole kiinnostunut, nyt kun sinä olisit? Hän on päässyt sinusta yli, ymmärrä se. Lisäksi hän se halusi alun perinkin erota, joten miksi ihmeessä haluaisi sinut takaisin?"
– Nainen, 35, parisuhteessa

Alla näet seuraavan kysymyksen – miten vastaisit siihen?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat