Onko naisten elämä oikeasti niin vaikeaa? Naiset vastaavat

Miehet kokevat kliseisesti, että naiset tekevät elämästään kaikella pohtimisella hyvin vaikeaa, mutta onko elämä naisena todella niin ongelmallista kuin kuvitellaan? Tätä kyselee eräs AVAn lukija. Lue, mitä AVAn naisraati vastasi tähän kysymykseen.

Onko naisen elämä tosiaan niin vaikeaa kuin mitä esitetään? Nimimerkki Kerberos kysyy.

Selvitimme vastauksen lukijan lähettämään kysymykseen. Näin AVAn haastattelemat naiset vastasivat:

"On ja ei ole. Naisella on monenlaisia paineita: pitäisi olla samaan aikaan oma itsensä, kuitenkin tietyn mittainen ja mallinen, sporttinen ja käsistään kätevä, on monta roolia samaan aikaan päällä ja paljon odotuksia. Kyllä naisen elämä on vaikeaa, mutta vahva nainen pärjää silti. Hymyilee, vaikka samaan aikaan itkettäisi, väsyttäisi, ärsyttäisi ja sattuisi. Varsinkin suomalaiset naiset ovat aika kestävää sorttia, eivätkä elämän vaikeudesta ihan liikoja vikise."
– Nainen, 33, parisuhteessa

"Uskon, että naiset tekevät itse elämästään hyvin usein vaikeampaa kuin miehet. Tähän vaikuttavat varmasti yhteiskunnan odotukset ja lähipiirin luomat paineet, mutta uskon, että jokainen nainen voisi tiedostamalla ongelman tehdä elämästään älyttömästi helpompaa. Moni nainen on suorittaja, joka vaatii itseltään jo lähtökohtaisesti liikoja. Itse olen tehnyt elämästäni helpompaa vaatimalla vähemmän – niin itseltäni kuin lähipiiriltäni."
– Nainen, 25, avoliitossa

"Ei ole yhtään niin vaikeaa. Elämä on juuri niin helppoa kuin millaiseksi sen itse tekee."
– Nainen, 30, avioliitossa

"Naiset ehkä stressaavat ja murehtivat asioita enemmän kuin miehet, mutta en usko, että elämä sinänsä olisi naisilla vaikeampaa. Itse ainakin olen mieluummin nainen kuin mies – avuttomaksi heittäytymisen, oikuttelun ja prinsessavaatimukset saa helpommin anteeksi."
Nainen, 26, avoliitossa

"Kyllä se aika pitkälti on juuri niin vaikeaa, ainakin varmasti miehen näkökulmasta. Naiset analysoivat kaiken tapahtuneen, miehet eivät mitään. Naiset ajelevat karvojaan, miehet huomattavasti vähemmän. Naiset näkevät paljon enemmän vaivaa ulkonäkönsä eteen kuin miehet. Naisten voimat eivät riitä mihinkään, miesten riittävät (no okei, joskus esitän, etten saa säilykepurkkia auki, niin miehet tuntevat olonsa tarpeellisiksi). Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkälle. Mutta ei se tarkoita, että miehet olisivat jotenkin parempia, naiset vain tekevät monet asiat itselleen hankalammaksi."
Nainen, 27, sinkku

"Vedän äitikortin: yksinhuoltajana voin sanoa, että todellakin on. Ainakin oman ja lähipiirin kokemusten perusteella vastuu vaikkapa juuri lapsista painaa naista aivan eri tavalla kuin miestä. Miehelle on ikään kuin hyväksyttävämpää tehdä itsekkäitä ratkaisuja elämässään. Lisäksi naisena koen, että odotukset ja vaatimukset (oli kyse sitten äitiydestä tai vaikkapa ulkonäöstä tai työelämästä) painavat päälle, jokaisella tuntuu olevan mielipide sanottavana vaikka siihen, miltä kuuluu näyttää, miten hoitaa lapset ja milloin tehdä ne. Ehkä osittain "vaikeus" tulee jo siitäkin, että naisille sosiaaliset suhteet ovat tärkeitä ja he ovat niissä usein taitavia, ja jo siksi muiden ihmisten ajatukset, odotukset ja heistä huolehtiminen pääsee "hankaloittamaan" omaa elämää."
Nainen, 26, seurustelee

"Onpa vaikea kysymys!"
– Nainen, 27, sinkku

Mitä olet aina halunnut kysyä naisilta? Esitä kysymyksesi täällä!

AVA on myös Instagramissa sekä Twitterissä ! Käyttämällä twiitissäsi hashtagia #avatv viestisi voi päästä telkkariin.

Tykkää AVAsta myös Facebookissa!

Näitä asioita on jo kysytty naisilta:


Entä mitä sinä haluaisit tietää miehistä?Käy esittämässä kysymyksesi!


AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja