Miksi naiset puhuvat toisista pahaa selän takana? Lue rehelliset vastaukset

Miksi naiset juoruavat ja puhuvat pahaa etenkin toisista naisista selän takana? Tätä ihmettelee eräs AVAn naislukija. Lue AVAn naisraadin rehelliset vastaukset!

"Miksi naiset puhuvat aina selän takana pahaa toisistaan? Jos kolme naista on keskenään ja yksi poistuu, heti aletaan puhua paikalta lähteneestä pahaa tai juoruta. En myöskään ymmärrä sitä miksi naiset kehuu esimerkiksi jonkun ulkonäköä ja sitten haukkuukin häntä heti perään muille. Miksi kehua, jos ei tarkoita sitä? Mietittekö koskaan, mitä teistä saatetaan puhua?" kysyy nimimerkki Kiki AVAn naisraadilta.

Selvitimme vastauksen lukijan lähettämään kysymykseen. Näin AVAn haastattelemat naiset vastasivat:

Voin puhua vain itsestäni ja joo, tokihan minä juoruan toisista, jos aihetta on. Yleensä haukkumisen kohde on esimerkiksi joku työtoveri tai joku isomman kaveriporukan tyypeistä, joiden kanssa on tärkeä pysyä väleissä, mutta joista on pakko avautua ennen kuin hermot menevät kokonaan. Ulkonäköä en hauku koskaan enkä myöskään anna katteettomia kehuja. En mieti, mitä minusta puhutaan – aivan sama.
– Nainen, sinkku, 27


Naisilla on miehiä suurempi tarve olla yhtä mieltä asioista. Ryhmässä siis myötäillään muiden mielipiteitä, mutta myöhemmin saatetaan puhua pahaa selän takana. Kai tällä on historialliset juuret: niinä aikoina kun miehet hankkivat perheelle ruokaa metsästämällä, naiset hoitivat omia asioitaan ja paransivat sosiaalisia taitojaan kyläyhteisössä. Eripura olisi merkinnyt ongelmia. Pahaa puhumalla naiset myös tiivistävät välejään. Liittoutumalla yhtä vastaan suhde toiseen tiivistyy. Ryhmähengen sijaan naiset tykkäävät liikkua pienemmissä ympyröissä. Ehkäpä tämän vuoksi naisilla on myös läheisimpiä ystävyyssuhteita kuin miehillä. Ystävän halutaan olevan tuki ja turva, joka on aina puolellasi.
– Nainen, parisuhteessa, 31


Havaintojeni mukaan mukavat ja hyvät ihmiset eivät alennu tällaiseen käytökseen. Kun naisen on juoruttava ja puhuttava pahantahtoisesti "ystävästään", ei kyseessä ole suoraselkäinen tai rohkea ihminen, vaan pelkuri. Epävarmoilla naisilla on tarve pönkittää itseään muita lyttäämällä, koska he eivät muuten pärjäisi "hyviä tyyppejä vastaan". Todellisuudessahan rohkea ihminen on rehellinen päin kasvoja ja myös myöntää ihailevansa muita. P*skanpuhujanaiset ovat siis epävarmoja ja onnettomia omaan elämäänsä, ja tarkkasilmäinen huomaa tämän juoruilun läpi. Ja ei, en usko, että nuo naiset miettivät, mitä heistä saatetaan puhua heidän selän takanaan. Heille on niin tärkeää saada itsensä näyttämään hyvältä, että lytättyään muita ovat vain tyytyväisiä tavoitteidensa saavuttamiseen.
– Nainen, naimisissa, 27


Olen itsekin törmännyt tyttökaveriporukassani ilmiöön, kun yksi poistuu paikalta, alkaa armoton suhina ja sihinä. Itse olen yleensä "myötäilijän" roolissa: se joka yrittää puhua järkeä ja löytää kimuranteille ihmissuhdesotkuille ja riidoille ratkaisuja. Suoranainen pahan puhuminen on mielestäni raukkamaista, varsinkin jos kyseessä on oma ystävä tai läheinen. Uskon siihen, että jos on tarve haukkua läheisiään, on omassa itseluottamuksessa vikaa: omaa itsetuntoa pitää pönkittää lyttäämällä muita. Eikö usein haukuta juuri sitä, ketä salaa kadehditaan? Eräs tuttavani sanoi minulle usein päin naamaa tyyliin, että hiukseni ovat rumat ja olen aivan liian laiha. Myöhemmin selvisi, että hän oli todellisuudessa ollut vain kateellinen.

Epäilen, että puolestaan juoruilu on monille naisille tapa myös vahvistaa heidän välistään suhdettaan: nyt puhutaan "luottamuksellisista" asioista, uskallan avautua sinulle. Juoruilun avulla haluaa usein tukea omille mielipiteilleen tai jopa kuulla toisen ihmisen vinkit ja näkemykset. Ja joskus tekee ihan hyvää sanoa ääneen, että nyt potuttaa – tosin kaikkein rohkeinta olisi sanoa niin sille, joka saa sinut tuntemaan niin, eikä kolmannelle osapuolelle. Mutta uskon, että on myös olemassa yksinkertaisesti pahansuopia ihmisiä, jotka saavat suurta mielihyvää toisten lyttäämisestä. Tällaisten ihmisten seurasta kannattaa poistua äkkiä ja jättää heidät omaan arvoonsa, sillä vaarana on että hän vetää sinut mukaansa pahansuopuuden maailmaan, jossa juorut, haukut ja rumat sanat ovat elämän suola.

Ja kyllä, myönnän että välillä sitä miettii kun itse poistuu paikalta naisporukasta onko nyt minun vuoroni joutua maalitauluksi.
– Nainen, sinkku, 26

Näitä asioita on jo kysytty naisilta:


Onko sinua askarruttanut naisena muiden naisten mietteet? Vai etkö miehenä ymmärrä naisten ajatusten juoksua? Nyt voit kysyä mitä tahansa, mitä olet aina halunnut kysyä naisilta!Esitä kysymys!


Entä mitä sinä haluaisit tietää miehistä?Käy esittämässä kysymyksesi!


AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja