Miksi nainen on naiselle susi? Naiset vastaavat!

Mistä johtuu, että sanonta "nainen on naiselle susi" ei tunnu katoavan? Tätä utelee eräs AVAn lukija. Lue, mitä AVAn naisraati vastasi tähän kysymykseen.

Miksi nainen on naiselle susi? Nimimerkki Suzy kysyy.

Selvitimme vastauksen lukijan lähettämään kysymykseen. Näin AVAn haastattelemat naiset vastasivat:

"Nainen on loppujen lopuksi kateellista laatua. Toista naista katsotaan ja häntä verrataan itseensä. Seurustelevat naiset tutkivat miehensä naispuoleista ystävää tyylillä "voisiko tuo nainen viedä mieheni". Sinkut vertaavat toisiaan ja miettivät, kuinka saada toinen nainen pois pelistä nyt heti. Jotkut ovat sitten taas sitä mieltä, että toisen elämä pitää saada itselleen keinolla millä hyvänsä.

Tämä kateellisuus aiheuttaa myös sen, että jotkut naiset eivät osaa laskea yksinkertaistakaan laskutoimitusta. Jos mies jo seurustelee, niin pakko mennä kolmanneksi pyöräksi, pakko mennä siihen elämään sisään, jossa kaksi ihmistä ovat jo onnellisia. Toisen elämä halutaan, kun se vaikuttaa niin paljon paremmalta kuin oma. Se halutaan, ja sen eteen tehdään töitä.

Valehdellaan, esitetään kaveria, luikerrellaan pala palalta toisten väliin.

Kateellisuus, näyttämisen halu, itsekkyys ja oman egon (kyllä, naisillakin on ego) pönkittäminen aiheuttaa ajattelumallin nainen on naiselle susi -toimintaa. Mikä tämän aiheuttaa, onkin sitten toinen tarina."
– Nainen, 28, parisuhteessa

"Olen itsekin miettinyt, mistä tuo ajattelu johtuu. En ole varma, allekirjoitanko väitettä, se riippuu niin naisesta. Syynä on varmaan naisten välinen kilpailu ja kateus, mutta mistä se sitten seuraa, huonosta itsetunnosta?

Susiahan ollaan ennen kaikkea sellaisia naisia kohtaan, jotka vaikkapa viehättävyytensä tms. takia koetaan uhaksi. Ehkä se kielii siitä, että naisia on totuttu arvottamaan sen mukaan, miten he menestyvät miesten parissa, ja siitä taas syntyy sitä keskinäistä kilpailua ja kateutta, vertaillaan itseään muihin. Ainakin itse olen huomannut, että mitä seksistisempi ja patriarkaalisempi maa, sitä kierompia naiset voivat olla toisilleen.

Miehillä on omat hyvä veli -kerhonsa ja monesti toverillinen suhtautuminen toisiin miehiin. Toivoisin, että naisetkin pitäisivät enemmän yhtä ja toimisivat sisarellisesti – samassa veneessähän tässä ollaan."
– Nainen, 26, seurustelee

"Toinen nainen on naisen pahin kilpailija ja vastus, koska saman sukupuolen edustajina he ovat samalla lähtöviivalla. Naiset ovat kateellisia toisilleen, mikä johtaa helposti valehteluun, luottamuksen pettämiseen, selän takana puhumiseen ym. Naiset ajattelee ja vatvoo asioita liikaa."
– Nainen, 30, rekisteröidyssä parisuhteessa

"Lähtökohtaisesti olen sitä mieltä, että nainen EI ole naiselle susi. Tämä väittämä jopa vähän ärsyttää minua: naisten leimaaminen tietynlaiseksi on osa sukupuolten välistä valtataistelua. Mielestäni niiden naisten, jotka väittävät, etteivät tule muiden naisten kanssa toimeen, on myös katsottava peiliin. Oletko tullut ajatelleeksi, että vika saattaa olla myös sinussa? Suhtaudu ihmisiin avoimin ja positiivisin mielin, niin ongelmat vähenevät. Vältä turhaa kilpailua – tue ja kannusta. Niin metsä vastaa kuin siihen huudetaan.

Toisaalta olen kyllä huomannut, että naiset kaipaavat tiivistä ystävyyttä niin paljon, että ovat valmiita myös liittoutumaan toisia vastaan säilyttääkseen hyvät välit parhaaseen ystäväänsä. Suurissa porukoissa liikkuminen tuntuu olevan naisille vaikeampaa kuin miehille, joiden ystävyyssuhteet eivät ole yhtä tiiviitä.

Jos huomaat, että ympärilläsi on naisia, jotka käyttäytyvät kaikesta huolimatta mainitsemallasi tavalla, lähde pois. Elämä on liian lyhyt tuhlattavaksi negatiiviseen energiaan ja turhaan tappeluun. Ehkä sinua helpottaa tieto, että helvetissä todellakin on paikka naisille, jotka eivät auta toisiaan. "
– Nainen, 31, parisuhteessa

"Itse en ole koskaan ollut naiselle susi, ainakaan tietääkseni. Kahdella miespuolisella ystävälläni on kuitenkin ollut naisystäviä, jotka vihasivat minua. Kummankin naisen tapasin kerran, en ollut edes jutellut kummankaan kanssa pidempään. Silti he pitivät minua uhkana ja nimittelivät sanoilla, joita en tähän viitsi listata. Koen, että kyse oli mustasukkaisuudesta ja epävarmuudesta: miehellä ei saanut olla yhtään naispuolisia kavereita, koska nämähän olisivat voineet vietellä miehen ja varastaa hänet itselleen! Naurettavaa. Ystävä on ystävä ja sillä sipuli. Mielestäni mustasukkaisuus ja itsetunnon puute tekevät naisesta suden."
– Nainen, 27, sinkku

"Nainen on naiselle susi, jos toista tarvitsee kadehtia. Ja kadehtia tarvitsee vain silloin, jos oma itsetunto ei ole kohdallaan. Susinaiset kuolisivat sukupuuttoon, jos kaikki pystyisivät olemaan onnellisia siitä, mitä heillä on, eivätkä kadehtisi muita."
– Nainen, 28, avioliitossa

"Nainen voi parhaimmillaan olla toiselle naiselle kaikkea muuta, mutta aika usein kuitenkin on tilanne se, että naiset saavat kiksejä siitä, että ovat tavalla tai toisella "parempia" kuin muut sukupuolensa edustajat. Suurimpaan osaan ystävistä voi varmasti (tai varmaan) luottaa, mutta on omaa tyhmyyttä, jos päästää vaikka miehen Ruotsinlaivalle uskoen, että kun mies kertoo olevansa varattu, niin kyllä ne naiset lakkaa vonkaamasta solidaarisuudesta tyttöystävää kohtaan. Noup, siitähän ne vasta innostuukin. Sitä voi jokainen katsoa peiliin ja miettiä, miksi on susi jollekin, mutta niin paljon on tässä nähty ja koettu, että surullinen tosiasia on, että ne ystävätkin voi olla joskus susia lampaiden vaatteissa. Itse kyllä vedän siihen rajan: en tasan tee ystävilleni mitään, mitä en haluaisi itselleni tehtävän. (Mutta auta armias, jos he jäävät jostain kiinni... Kosto on suloinen!)"
– Nainen, 27, sinkku

Lue myös:

Näitä asioita on jo kysytty naisilta:


Onko sinua askarruttanut naisena muiden naisten mietteet? Vai etkö miehenä ymmärrä naisten ajatusten juoksua? Nyt voit kysyä mitä tahansa, mitä olet aina halunnut kysyä naisilta!Esitä kysymys!


Entä mitä sinä haluaisit tietää miehistä?Käy esittämässä kysymyksesi!


AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja