Onko näissä mitään järkeä? 10 erikoista liikennelakia Yhdysvalloista

Teinit aiheuttivat valtavaa tuhoa autokaupan pihalla Teksasissa 0:35
Teinit aiheuttivat valtavaa tuhoa autokaupan pihalla Teksasissa.

Moni yhdysvaltalaisautoilija saattaa rikkoa lakia tietämättään. Useissa osavaltioissa on nimittäin yhä käytössä sen verran omituisia pykäliä, ettei niistä ole tavallinen autoilija välttämättä kuullutkaan.

USA on erikoisten lakipykälien luvattu maa. Maasta löytyy toinen toistaan erikoisempia määräyksiä, joiden juuret ovat toisinaan satojen vuosien takana.

Autojulkaisu CarBuzz kokosi joitain eriskummallisimpia kieltoja ja sääntöjä Yhdysvaltain eri osavaltioiden tieliikennelaeista.

Nevada: Valtatiellä ei saa ratsastaa kamelilla

Laki on peräisin 1800-luvulta, jolloin suurelta osin autiomaata muistuttavassa osavaltiossa kameli oli nykyistä yleisempi näky. Kameleita käytettiin paitsi työntekoon, myös henkilökohtaisina kulkuvälineinä.

Alaska: Älä kuljeta koiraa auton katolla

Tämä laki on todennäköisesti tullut tarpeeseen yksinkertaisesti siksi, ettei maalaisjärki ole tavoittanut kaikkia kansalaisia.

Arkansas: Älä tööttää voileipäravintolan edustalla

Tässä osavaltiossa suojellaan perinteisiä voileipäravintoloita lain voimalla. Tarkka kehotus on muotoa: Auton äänimerkin soittaminen on kiellettyä kylmiä juomia ja voileipiä tarjoilevien ravintoloiden edustalla iltayhdeksän jälkeen.

Minnesota: Puhdista renkaasi

Minnesotassa on edelleen kiellettyä ajaa yleisillä teillä, mikäli ajoneuvon renkaat ovat mutaiset tai muuten likaiset.

Kalifornia: Ajovalot on oltava päällä, mikäli käytät tuulilasinpyyhkijöitä

Kalifornialaisautoilijoiden on muistettava kytkeä ajovalot, mikäli vesi- tai lumisade pakottaa heidät käyttämään pyyhkimiä. 

Ja naiset eivät saa ajaa autoa kylpytakissa.

14 osavaltiossa autoja ei saa ostaa sunnuntaisin

Useimmissa osavaltioissa autokaupat ovat auki myös sunnuntaisin, mutta rajoitetusti. Myös pankkien kiinniolo sekä kallis työvoima tekevät sunnuntaista huonon päivän autokaupoille.

New Jersey: Lemmikit on pidettävä turvavöissä tai kuljetushäkissä

Tämä laki ei itse asiassa ole lainkaan huono, sillä kolaritilanteessa takapenkillä vapaasti retkottava lemmikki muuttuu tappavaksi ohjukseksi. Kiellon taustalla on kuitenkin se, että lemmikit katsotaan häiriötekijäksi ajon aikana. Totta sekin.

Etelä-Dakota: 14-vuotiaat saavat ajaa autoa

Etelä-Dakotassa on maan alin ikäraja autoilulle. Autokoulun läpäisseet teinit saavat ajaa autoa jopa ilman valvontaa aamukuuden ja iltakymmenen välillä vanhempien luvalla.

Alabama: Yksisuuntaista saa ajaa väärään suuntaan...

...kunhan auton keulassa roikkuu lyhty.

Ohio: Bensan loppuminen on rike

Sen lisäksi, että auton jääminen tienposkeen polttoaineen loppumisen vuoksi on ikävää, voi siitä myös saada sakon.

New Jersey: Polttoainetta ei saa tankata itse

New Jersey on viimeinen osavaltio USA:ssa, jossa auton tankkaaminen itse ei ole luvallista. Lain mukaan tankkausoperaatio on sen verran vaarallinen, ettei moista voi antaa tavan tallaajan tehtäväksi.

Lähde: CarBuzz

Lue myös:

    Uusimmat