Saksalaismiehen hillitön selostus siitä, millaista on ajaa USA:ssa: "Se kenellä on isoin auto, menee ensin”

Vaikka video onkin tehty pilke silmäkulmassa, siinä nostetaan esille ihan valideja pointteja.

Speed Comparer -tilille YouTubeen ladatulla videolla ilmeisen saksalainen mies kuvailee vauhdikkain sanankääntein, millaista on ajaa autolla Yhdysvalloissa – melko mielipuolista hänen mielestään.

Kukaan ei osaa käyttäytyä

Paksulla saksalaisella aksentilla videossa höpöttelevä mies avautuu Yhdysvaltojen järjettömiltä tuntuvista liikennesäännöistä. Esimerkiksi väistämissäännöt ovat Saksassa – ja Suomessa – melko selkeät: Väistetään oikealta tulevaa, ellei muuta liikennemerkein osoiteta.

– Amerikassa, se kenellä on isoin auto, saa mennä ensin. Tämän takia niin moni ihminen kuolee täällä liikenteessä, mies toteaa.

Miehen mielestä osasyy liikennekuolemiin on myös se, että kukaan ei osaa käyttäytyä moottoriteillä. Yhdysvalloista osavaltioita yhdistävät interstate-moottoritiet ovat monikaistaisia ja huomattavasti vilkkaampia kuin Suomessa.

– Täällä ohitetaan vasemmalta ja oikealta, eikä ajeta pääsääntöisesti oikeanpuoleisilla kaistoilla, vaan vasemmanpuoleisilla ohituskaistoilla. Siinä ei ole mitään järkeä. Ajakaa oikealla! mies karjuu kameralle.

”Tämä on ohituskaista, mene pois!”

Myöskään Yhdysvaltojen nopeusrajoituksissa ei vaikuttaisi olevan mitään logiikkaa – tai ainakaan kukaan ei aja niiden mukaisesti, paitsi jos liikenteessä on poliiseja.

Videolla näkyy tilanne, jossa mies jää junnaamaan ohituskaistalla Audin taakse, mutta samaan aikaan hänet ohittaa toinen auto oikean puoleisella kaistalla.

– Tämä on ohituskaista, mene pois! mies huutaa Audi-kuskille.

Jotain hyvääkin

Lukuisten järjettömyyksien vastapainoksi saksalaismies keksi jotain positiivistakin amerikkalaisten liikenteestä. Jos liikennevalot ovat punaiset, saat silti kääntyä oikealle, tietysti muun liikenteen huomioiden.

– Tästä konseptista pidän, hyvä Amerikka! mies toteaa.

Myös parkkipaikkojen koko saa mieheltä hyväksynnän.

– Tämä auto on 5,1 metriä pitkä ja näyttää parkkipaikalla aivan pieneltä leikkiautolta, mies sanoo.

Voit katsoa videon alta, artikkeli jatkuu videon jälkeen.

Mailit eivät ole tarpeeksi tarkka mitta

Videon loppupuolella mies vielä kyseenalaistaa mailien käyttämisen nopeuden tai matkan mittarina.

– Miksi käytätte niitä? Nyt on vuosi 2018! Mailit ovat epätarkkoja…kilometrit ovat tarkempia!

Välillä raivoisakin avautuminen paikallisesta liikenteestä päättyy toteamukseen, että USA on kaunis maa, ihmiset ovat ystävällisiä, ja paikka on ehdottomasti vierailun arvoinen.

Lähde: Jalopnik 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja