Mainos

Onko mikään enää pyhää? Porschelta tulossa farmariauto

Ikään kuin perinteisten urheiluautovalmistajien katumaasturivillitys ei ravistelisi automaailmaa riittävästi.

Porschet ovat yksiä automaailman tunnistettavimpia brändejä. Legendaarinen 911 on auto, jonka myös vähemmän autoista kiinnostuneet tunnistavat Porscheksi. 

Saksalaisvalmistaja on kuitenkin sekoittanut pakkaa viime vuosina. Ensin perinteisempien urheiluautojen rinnalle tuotiin kaupunkimaasturi Cayenne. Kun sekään ei riittänyt, tuli edustusautoluokkaan tarjolle Panamera. Maasturimallistosta löytyy nykyisin myös kompaktimpi Macan. Seuraavaksi mallistoon lisätään täysiverinen farmariauto.

Panameran farmarimallista on huhuttu jo jonkin aikaa, mutta nyt asia on vahvistettu virallisesti. Syyskuun lopulla järjestettävässä Pariisin kansainvälisessä autonäyttelyssä tullaan näkemään Panamera Sport Turismo -nimeä kantava farkku. Auto pohjautuu vahvasti neljä vuotta sitten esiteltiin Panamera Sport Turismo Conceptiin.

Mistään ultimaattisesta perheautosta ei kuitenkaan onneksi ole kyse, vaan Panamera Sport Turismossa mennään vahvasti urheilullisuus edellä. Takapenkkiläisille on kuitenkin tarjolla perus-Panameraan verrattuna enemmän pääntilaa.

Porschen Gernot Dollner on kertonut farmari-Porschen tuotannon ja myynnin alkavan heti ensiesittelyn jälkeen.

Porschen farmarisuunnitelmista kertoi aiemmin muun muassa Tekniikan Maailma.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.