Mainos

Onko bitcoin karannut tavallisen sijoittajan ulottumattomiin? Kryptovaluuttoja löytyy silti joka lähtöön

10:00

Bitcoin ei suinkaan ole ainoa kryptovaluutta markkinoilla. Se on saanut tunnettuutta hurjan nousunsa ja käytettävyytensä ansiosta. Bitcoin on se kryptoraha, joka on tehnyt ajoissa kelkkaan hypänneistä miljonäärejä.

Voisi ajatella, että nykyisellä hinnalla bitcoinia ei enää kannata ostaa. Tai ainakin se on tavalliselle sijoittajalle aivan liian kallis. Bitcoinin hinta on viime ajat heilahdellut noin 10 000 ja 15 000 dollarin välillä.

Bittimaailmasta löytyy kuitenkin jopa satoja erilaisia valuuttoja, joihin sijoittamalla voi koettaa onneaan. Niiden hinnat heilahtelevat samaan tapaan kuin isoveljensä, mutta hankintahinta on hyvin paljon halvempi.

2:11

Tässä muutamia tunnetuimpia ja ostetuimpia virtuaalivaluuttoja.

Ethereum on kryptovaluutoista toiseksi suurin. Ohjelmistokehittäjien suosiossa oleva valutta toimii Kauppalehden mukaan ether-virtuaalirahan lisäksi alustana niin sanotuille älykkäille sopimuksille. Valuutan markkina-arvo on noin 24 miljardia euroa.

Joitain kuukausia sitten bitcoinista irtosi omaksi valuutakseen Bitcoin Cash. Cashia on nopeampi louhia, ja sen käyttäminen kaupankäynnissä on sujuvampaa kuin alkuperäisen Bitcoinin.

Monero on avoimeen lähdekoodiin perustuva virtuaalivaluutta, jonka rahoitus kerätään lahjoituksilla. Jäljitettävyys käyttäjien tai transaktioiden kohdalla on käytännössä mahdotonta, mikä tekee siitä monien kryptovaluuttaharrastajien suosikin.

Dash on hyvin suosittu kryptovaluutta, ja moni on käyttänyt siitä avatrade.fi-sivuston mukaan kuvausta Bitcoin 2.0. Kehittäjät lisäsivät Dashiin uusia ominaisuuksia, jotka tekevät siitä nopeamman ja anonyymimmän kuin edeltäjänsä bitcoin. Viimeisten kahden viikon aikana Dashin arvo on noussut yli 100 %.

Litecoin muistuttaa Bitcoinia monilta piirteiltään, ja sekin on yksi varhaisimmista edelleen käytössä olevista kryptovaluutoista. Litecoin on bitcoinia nopeampi louhia ja se kykenee asiantuntijoiden mukaan tuottamaan neljä kertaa enemmän valuuttaa kuin Bitcoin.

NEO on Mielenkiintoinen valuutta, koska esim. Microsoft on lähtenyt tukemaan sitä. Eräiden arvioiden mukaan ns. kiinalaisten Ethereum.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.