"On tärkeää, että vitseillä ei tahattomasti loukattaisi ketään" – ethän aprillaa tällä aiheella?

Mistä apu hormonihäiriöön? Lapsettomuudesta kärsinyt Jennika on nyt kolmen lapsen äiti 9:29
KATSO MYÖS VIDEO: Lapsettomuudesta kärsinyt Jennika on nyt kolmen lapsen äiti

Lapsettomien yhdistys Simpukka ry toivoo, että kukaan ei vitsailisi raskausuutisella aprillipäivänä. Aprillipäivää vietetään lauantaina 1. huhtikuuta.

Jos aikeissasi oli aprillipäivän iloksi julkaista sosiaalisessa mediassa kuvassa raskaustestistä tai ultraäänikuvasta ja jymäyttää tuttavapiiriä raskausuutisella, kannattaa miettiä kaksi kertaa. Lapsettomien yhdistys Simpukka ry muistuttaa, että raskaudella aprillaaminen voi loukata tahattomasta lapsettomuudesta kärsivää. 

– Huumori kuuluu elämään, ja aprillipäivän luonteeseen kuuluu hassuttelu ja leikkimielinen jekuttelu. On kuitenkin tärkeää, että vitseillä ei tahattomasti loukattaisi ketään, vaan että pila aidosti ilahduttaisi, kertoo Lapsettomien yhdistys Simpukan toiminnanjohtaja Piia Savio tiedotteessa.

Tahaton lapsettomuus on iso elämänkriisi

Toteuttamattomat lapsihaaveet ovat yksi aikuisiän suurimmista kriiseistä, muistuttaa Simpukka ry. Järjestön mukaan joka viides hedelmällisessä iässä olevista kohtaa tahattoman lapsettomuuden. Tiedotteessa kerrotaan sen tarkoittavan arviolta noin 300 000 henkilöä.

Tahattoman lapsettomuuden taustalta voi löytyä terveyteen tai elämäntilanteeseen liittyviä seikkoja. Simpukka ry muistuttaa, että kokemus on kaikille sama riippumatta sen taustalla olevista syistä ja elämäntilanteista. Tilanne koskettaa niin nais-miespareja, naispareja ja miespareja sekä itsellisiä naisia ja miehiä.

Simpukka ry toivookin, että tänä vuonna aprillipilaksi valittaisiin jokin sensitiivisempi aihe.

Katso myös video: Tämän vuoksi lapsettomuushoitojen määrä on lisääntynyt.

Hedelmöityshoitojen määrä kasvaa - tästä se johtuu 10:18
Viiden jälkeen -ohjelmassa keskusteltiin lapsettomuushoidoista THL:n tutkimuspäällikkö Reija Klemettin kanssa kesäkuussa 2022.

Lue myös:

    Uusimmat