Kierrätystä ja oikea asenne: 13 takuuvarmaa säästövinkkiä jouluun!

Joulun aikaan rahaa saisi kulumaan enemmän kuin olisi varaakaan. Kokosimme vinkkejä, joilla toivotat joulun tervetulleeksi edullisemmin.

Itse tekemällä säästää aina rahaa. Jouluruoat ovat esimerkiksi yllättävän edullisia: kinkun ja juuresten kilohinnat eivät päätä huimaa. 

On hyvä muistaa, ettei joulutunnelma synny vain ostamalla lahjoja tai koristamalla kotia. Vaikka kauppojen hyllyt notkuvatkin joulun alla, ei kaikkea tarvitse ostaa valmiina. Mielikuvitusta käyttämällä ja kierrättämällä joulu syntyy lähes ilmaiseksi!

Poimi listalta säästövinkit

 1. Lainaa joulumusiikkia kirjastosta: joululaulut tuovat tunnelmaa. Lainaa samalla DVD-elokuvia ja kirjoja joululomalle.
 2. Askartele kierrättämällä: paperista lumihiutaleita ikkunoihin, joulukuusenkoristeet popkornista tai vanhoista joulukorteista. Käytä mielikuvitusta.
 3. Asenne on tärkeämpää kuin kuluttaminen!
 4. Anna lahjaksi itsetehtyä: leivo herkullinen joululimppu tai keitä omatekoista glögiä.
 5. Jäikö joulukalenteri uupumaan? Korvaa valmis joulukalenteri omatekoisella: piilota jokaiselle päivälle palapelin paloja, esimerkiksi kuusi palaa. Jouluaattona koko palapeli on valmis! Voit myös piilottaa jokaiselle päivälle lapun, joka lupaa jotain jouluista tekemistä: ”Tänään leivotaan pipareita!” tai ”Tänään käydään ihailemassa joulutoria!”
 6. Tee jouluruoat itse. Esimerkiksi laatikoiden raaka-aineet eivät maksa maltaita.
 7. Etsi ilmaisia jouluajan tapahtumia. Esimerkiksi seurakunnat järjestävät joulun alla konsertteja ja myyjäisiä.
 8. Pyydä sukulaisilta jouluherkkuja esimerkiksi tuomisina. Jos mahdollista, vietä joulua sukulaisten luona, jolloin jokainen voi tuoda vähän jotakin yhteiseen pöytään.
 9. Joulun aikaan televisiosta tulee paljon elokuvia. Viettäkää leffailtaa kotisohvalla katsomalla jouluisia klassikoita.
 10. Ainakin Netflix, Viaplay ja HBO Nordic tarjoavat ilmaisen kuukauden kokeilujakson. Joululoma sujuu rattoisasti suosikkisarjoja katsellen.
 11. Jouluapua-ryhmä Facebookissa välittää apua vähävaraisille perheille joulun alla. Ilmoittaudu mukaan joko avun saajaksi tai antajaksi. Ota yhteyttä myös Pelastusarmeijaan tai seurakuntaasi ja kysy lisää.
 12. Hyödynnä alennusmyynnit joululahjoja hankkiessa. Nettikaupoissa voi myös tehdä löytöjä!
 13. Jätä osa ostoksista aatonaattoon tai aattoaamuun: kaupat antavat usein jo silloin alennusta joulukoristeista ja -suklaista.

Askartele itse kaunis lumihiutale joulukoristeeksi, katso vinkki videolta:

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja