Omaishoitajamies vankilaan: Yritti tukehduttaa liikuntakyvyttömän vaimonsa

Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut liikuntakyvyttömän vaimonsa surmaamista kuristamalla ja tukehduttamalla yrittäneen miehen 2,5 vuoden ehdottomaan vankeuteen tapon yrityksestä. 

Mielentilatutkimuksen mukaan 67-vuotias mies oli alentuneesti syyntakeinen eli hän ei täysin ymmärtänyt tekoaan. Tämän seikan myös käräjäoikeus huomioi tuomiossaan. 

Tapon yritys tapahtui pariskunnan yhteisessä kodissa Kokkolassa 16. lokakuuta 2023. 

Nainen kertoi, että mies oli ehdottanut hänelle tapahtumapäivänä alkoholilla ja lääkkeillä tehtävää yhteistä itsemurhaa. Vaimo kertoi torjuneensa ajatuksen ja ilmoittaneesta kieltäytymisestä selvästi. Tästä huolimatta mies päätti kuitenkin tappaa vaimonsa. 

Mies toimi liikuntakyvyttömän vaimonsa omaishoitajana ja he asuivat Kokkolassa kahdestaan. 

Tapahtumapäivänä mies otti kännykän pois vaimonsa ulottuvilta, jotta tämä ei voisi soittaa apua.

Tuomion mukaan mies yritti tukehduttaa vaimonsa painamalla voimakkaasti sohvatyynyä sängyssä maanneen vaimonsa kasvoille.

Kun surmaaminen ei näin onnistunut, mies yritti kuristaa naisen. 

Nainen kuitenkin pystyi estämään miestään. Vaimo myös huusi apua ja kolisutteli sängynlaitoja herättääkseen mahdollisesti kuuloetäisyydellä olleiden sivullisten huomion tilanteeseen.

Miestä oli syytetty murhan yrityksestä, mutta oikeuden mukaan väkivalta ei ollut erityisen julmaa tai pitkäkestoista. Näillä perusteilla mies syyllistyi oikeuden mukaan tapon yritykseen. 

Mies joutuu maksamaan vaimolleen 5 850 euron korvaukset. 

Lue myös:

    Uusimmat