Syyte: Omaishoitajamies yritti murhata vaimonsa – suunnitteli pitkään pariskunnan yhteistä itsemurhaa

Mies yritti murhata liikuntakyvyttömän vaimonsa Kokkolassa, uskoo syyttäjä. Mies toimi puolisonsa omaishoitajana.

 Pohjanmaan käräjäoikeus käsittelee parhaillaan syytettä.

Syyttäjän mukaan mies oli pitkään suunnitellut pariskunnan yhteistä itsemurhaa pitkään puolison tahtomatta. Epäilty murhan yritys tapahtui lokakuun 16. päivä.

Syyttäjä vaatii miehelle 6,5 vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta. Mies on tällä hetkellä vangittuna.

Mies kiistää henkirikoksen yrityksen mutta myöntää pahoinpidelleensä vaimoaan kuristamalla ja tyynyllä tukehduttamalla. Mies myös myöntää suunnitelleensa yhteistä itsemurhaa, mutta väittää tehneensä sen sen jälkeen, kun hänen vaimonsa kertoi haluavansa kuolla.

Epäillyn rikoksen uhriksi joutunut vaimo kertoi, että mies oli ehdottanut hänelle tapahtumapäivänä alkoholilla ja lääkkeillä tehtävää yhteistä itsemurhaa. Vaimo kertoi torjuneensa ajatuksen ja ilmoittaneensa kieltäytymisensä selvästi.

Tämän jälkeen mies kuitenkin päätti surmata vaimonsa.

Vaimo onnistui estelemään

Pariskunta asui kahdestaan Kokkolassa ja mies hoiti vaimoaan. Tapahtumapäivänä mies otti kännykän pois vaimonsa ulottuvilta, jotta tämä ei voisi soittaa apua.

Syyttäjän mukaan mies yritti tukehduttaa vaimonsa painamalla voimakkaasti sohvatyynyä sängyssä maanneen vaimonsa kasvoille.

Todettuaan, ettei surmaaminen onnistu tällä tavalla mies yritti kuristaa naisen.

Syyttäjän mukan rikos jäi yritykseksi, koska vaimo kykeni sekä sanallisesti että fyysisesti estelemään miestään. Vaimo myös huusi apua ja kolisutteli sängynlaitoja herättääkseen mahdollisesti kuuloetäisyydellä olleiden sivullisten huomion tilanteeseen.

Mies puolestaan toteaa oikeudelle antamassaan kirjallisessa vastauksessa, että hänelle tuli yllätyksenä puolison kieltäytyminen yhteisesti suunnitellusta itsemurhasta.

Miehen mukaan teko tapahtui pikaistuksissa ja tekovälineeksi valikoitui vain ensimmäinen mieleen juolahtanut väline.

Lue myös:

    Uusimmat