Ollila Ylelle: Keskustelu yritysjohtajien palkoista oli ylilyönti

Nokian hallituksen puheenjohtajan tehtävät jättänyt Jorma Ollila ei yhdy viime aikojen arvosteluun suomalaisten yritysjohtajien kohtuuttoman suurista palkoista.

TV 1:n Ykkösaamussa vieraillut Ollila sanoi pitävänsä keskustelua ylilyöntinä.

Syynä arvosteluun ovat Ollilan mielestä olleet kansainvälisen pankkikriisin yhteydessä esiin tulleet virheet. Suomessa niiltä on sen sijaan vältytty joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta.

– Suomessa yritysjohdon palkkaus on kohtuullisella tolalla, jos sitä verrataan eurooppalaiseen keskiarvoon.

Nyt ollaan vertailun häntäpäässä Norjan ja Slovenian kanssa.

Ollila ei usko, että Nokian menettämä ykkösasema maailman johtavana matkapuhelinvalmistajana olisi lopullisesti mennyt. Joidenkin talousanalyytikoiden tämän suuntaiset arviot perustuvat hänen mukaansa vain lyhyen aikavälin ennusteisiin.

– Hehän tyypillisesti katsovat, mikä on tilanne nyt, ensi viikolla, ehkä ensi vuonna tai puolitoista vuotta eteenpäin.

Ollila sanoi pitävänsä selvänä, että yrityksen osaaminen on sillä tasolla, että paluu ykköseksi Applen ja Samsungin ohi on aina mahdollista.

Vuodesta 1985 lähtien Nokian johtotehtävissä toiminut Ollila arvioi, että yhtiö on aiemmin käynyt läpi vaikeampiakin kriisejä, esimerkiksi 20 vuotta sitten.

Ollilan mukaan suurin virhe yrityksen johdossa tehtiin takavuosina siinä, ettei ohjelmiston uusimisessa osattu tehdä riittävän rohkeita päätöksiä.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat