Olli Jokinen on erittäin pettynyt – avaa näkemyksensä, miksi Jukurit putosi

Olli Jokinen erittäin pettynyt – avaa näkemyksensä Kärpät-sarjan ratkaisusta 3:09
Olli Jokinen analysoi Kärpät-sarjan ja kertoo mietteensä Jukurit-ajanjaksonsa päätyttyä.

Olli Jokisen taival Mikkelin Jukurien päävalmentajana päättyi tappiollisesti Oulun Kärppiä vastaan jääkiekon SM-liigan puolivälierissä. Jokinen kertoi, mihin Jukurit hänen mielestään sarjassa kaatui.

Kärpät voitti lauantaina Mikkelissä pelatun puolivälieräsarjan kuudennen ottelun jatkoerässä Julius Hermosen sivaltamalla ratkaisuosumalla 4–3. Ottelusarja meni oululaisille voitoin 4–2.

Kärpät tekee jatkoajalla 4-3-voittomaalin 1:37
Julius Hermonen iskee Kärpät välieriin – näin syntyi jatkoerämaali Jukureita vastaan.

Jukurit-luotsi Jokinen käänsi haastattelunsa alussa huomiota jatkoerää edeltäneisiin tapahtumiin.

– Tietysti harmittava jäähy kolmannen erän alkuun ja Kärpät siitä tasoihin (Teemu Turusen ylivoimamaalilla), Jokinen sanoi MTV Urheilulle.

– Jollain tapaa vähän passivoiduimme johtoasemassa ylipäätänsä kakkoserässäkin. Ei voi mitään. Kärpät oli tänään erittäin hyvä ja jollain tapaa saattoi ansaitakin voiton.

Jukurit taisteli kyllä urhoollisesti. Kärpät johti sarjaa kolmen pelin jälkeen jo 3–0, mutta Jokisen joukot onnistuivat voittamaan sen jälkeen kaksi peliä putkeen ja miekkailemaan tiukasti kuudennessakin ottelussa.

– Eka peli oli ylijuoksu. Meillä ei ollut mitään jakoa siinä, emme olleet valmiita. Toisessa ja kolmannessa pelissä olimme kolikon oikealla puolella ja jollain tapaa olisi niistä pitänyt se yksi voitto kairata, Jokinen näki.

– Nelospeli aika tasainen, mutta löysimme keinot voittoon. Vitospeli vähän jaloissa, mutta löysimme keinot voittoon. Tänään taas tasaisempi ilta. Kova sarja oli ja pienet marginaalit.

Jukurit-vahdin seikkailu on kostautua – puolustaja Larsen pelastaa luistimellaan lähes varmalta näyttäneen maalin 0:53
Kärpät oli todella lähellä iskeä pelin 4–3:een jo kolmannen erän viimeistä edellisellä peliminuutilla Jukurit-vahti Markus Ruusun seikkailun jälkeen – puolustaja Oliver Larsen torjui kiekon maalin edessä luistimella.

Jokinen pohti, että Kärppien ylivoima oli varsinkin sarjan alussa "erittäin hyvä". 

– Emme tuota ykköskenttää (Teemu Turunen – Joonas KemppainenVille Koivunen) saaneet hirveästi kuriin koko sarjan aikana. Siihen tämä varmaan ratkesi kokonaisuudessaan.

Kolmen kauden ajanjakso

Lehdistötilaisuus: Jukurit - Kärpät 6:16
Tästä kuulet Olli Jokisen ja Kärpät-päävalmentaja Ville Mäntymaan mietteet lehdistötilaisuudesta.

Jokisen ajanjakso SM-liigan pieniin seuroihin lukeutuneessa Jukureissa kesti kolme kautta. Ensimmäisellä kaudella hän luotsasi Jukurit runkosarjassa sensaatiomaisesti toiseksi, mutta KooKoo pudotti mikkeliläiset puolivälierissä seitsemännessä ottelussa. Toisella sesongilla Jukurit jäi pudotuspelipaikasta pisteen päähän ja 11. sijalle, mutta CHL:ssä joukkue eteni puolivälieriin. Nyt Jukurit sijoittui SM-liigan runkosarjassa viidenneksi, mutta puolivälierissä tie nousi jälleen pystyyn.

Jokinen kiteytti tuntemuksensa Jukurit-rupeamansa päättymisen hetkellä kahdella sanalla.

– Erittäin pettynyt.

Jokinen kertoi myös, mitä hän ajattelee kolmen vuoden ajastaan Jukurien pelaajien kanssa, ja millaiseen tilaan seura hänen mielestään jää. Katso haastattelu ylälaidan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat