Jori Lehterä HIFK:n jättimäinen sankari Nordiksella – Olli Jokisen Jukurit ja TPS kesälomille

HIFK tekee 2-1 maalin ylivoimalla 1:28
Jori Lehterä ratkoo kuudennen puolivälieräottelun HIFK:lle

Jääkiekon SM-liigassa kolme eri puolivälieräsarjaa oli katkolla lauantaina.

Helsingissä HIFK oli pakkoraossa, kun se kohtasi kuudennen kerran Pelicansin. HIFK oli tullut sarjassa lähelle, kun se voitti sekä tiistain Helsingin neljännen että torstain Lahden viidennen näytöksen. Ennen illan peliä voitot olivat Pelicansille 3–2.

Pelicans aloitti lauantain mittelön terävästi, kun Leevi Tukiainen vei vieraat ajassa 1.48 johtoon. Tukiaisen laukaus painui vastustamattomasti takanurkkaan.

IFK tuli rinnalle ajassa 17.09, kun Juha Jääskä siivosi kiekon Pelicans-maalin kulmalta nuottaan.

Tämän jälkeen maalihanat menivät pahemman kerran jumiin. Osumia ei nähty toisessa tai kolmannessa erässä.

Draama yltyi ensimmäisen jatkoerän alkuhetkillä, kun HIFK:n Iiro Pakarinen karkasi alivoimalla läpiajoon. Pelicans rikkoi häntä maalintekopaikassa, minkä myötä HIFK:lle tuomittiin rangaistuslaukaus. Pakarinen täräytti tämän päin Pelicans-vahtia Niklas Kokkoa.

Peli ratkesi ajassa 68.26, kun HIFK:n kultakypärä Jori Lehterä painoi kiekon ylivoimalla verkkoon. HIFK:lle 2–1-voitto, mikä tietää sitä, että sarja ratkeaa tiistaina Lahdessa.

Jutun yläreunan videolla Lehterän voittomaali.

Mikkelissä Jukurit oli pakkovoiton äärellä, kun se kohtasi kuudennen kerran Kärpät. Kärpät voitti sarjan kolme ensimmäistä peliä, mutta Jukurit hoiti sen jälkeen kaksi putkeen ennen tämän illan taistoa.

Jukurit johti lauantain kohtaamista avauserän jälkeen 1–0 Konsta Heleniuksen näyttävästä lyhytsyöttökuviosta viimeistelemän ylivoimamaalin turvin.

Ville Koivunen ja Aleksi Antti-Roiko veivät toisessa erässä Kärpät jo 2–1-johtoon, mutta kauden ensimmäisen SM-liigamaalinsa tällännyt puolustaja Hannes Häkkilä ja Patrik Puistola veivät Jukurit takaisin keulille.

Kolmannen erän alkuminuuteilla tulivoimaisuutensa monesti tässäkin sarjassa osoittanut Kärpät-kultakypärä Teemu Turunen astui esiin. Lasermaisen tarkka laukaus maalin kattoon toi oululaiset ylivoimalla 3–3-tasalukemiin.

Homma ratkesi ensimmäisessä jatkoerässä, kun Julius Hermonen painoi ajassa 60.55 kiekon nuottaan. Kärpille 4–3-voitto ja välieräpaikka.

Turussa Tappara oli TPS:ään vastaan katkonpaikassa, kun se johti joukkueiden välistä sarjaa viiden pelatun ottelun jälkeen voitoin 3–2.

Tappara aloitti pelin terävästi, kun vieraiden kultakypärä Anton Levtchi veivasi kiekon ylähyllylle ajassa 4.16.

TPS tuli ylivoimalla rinnalle, kun Viljami Marjala painoi kiekon takanurkkaan. Aika 8.13.

Tappara karkasi uudelleen johtoon toisen erän alkuvaiheilla TPS:n karun kiekonmenetyksen jälkeen. Nicholas Halloran pelasi kiekon Petteri Puhakalle, joka laittoi ranteet lukkoon. Kiekko ylänurkkaan ja taululle lukemat 1–2. Aika 22.55.

Hetki tästä (25.46) ja TPS tuli uudestaan tasoihin. Otto Salin ampui ja Juhani Jasu ohjasi pikkumustan verkon perukoille.

Ottelun toisessa erässä nähtiin myös nyrkkitappelu, johon osallistuivat Tapparan Veli-Matti Savinainen ja TPS:n Leevi Teissala. Molemmat lensivät pihalle mylläkän jäljiltä.

Hetki tästä ja TPS meni johtoon, kun Markus Nurmi raapaisi pudotuspelikeväänsä viidennen maalin. Aika 34.31.

Ottelun kolmannen erän alussa nähtiin erikoisempi hässäkkä, kun Tapparan kultakypärä Levtchi sai kaksiminuuttisen tilanteesta, missä TPS:n Petrus Palmu sai naamaosumaa omasta mailastaan.

Levtchi karkasi jäähyn päättymisen jälkeen läpiajoon ja painoi kiekon nuottaan. Ja kuittia tuli tuomariston suuntaan.

Turussa draama jatkui, kun ottelun tuomaristo vetäytyi tarkistelemaan Petri Kontiolan taklausta videolta. Kontiola osui osittain TPS:n puolustajaa Max Lindrothia päähän. Kokenut sentteri selvisi kuitenkin tilanteesta kahden minuutin jäähyllä.

TPS rankoi silti. Esiin astui kotijoukkueen kultakypärä Marjala, joka täräytti näyttävällä soololla kiekon nuottaan.

Turussa yksikään paikalle tullut katsoja ei jäänyt kylmäksi illan näytöksen kanssa. Tappara nimittäin tuli tasoihin kolmannen erän viimeisellä minuutilla, kun asialla oli... kukapa muukaan kuin kultakypärä Levtchi. Hattutemppu täyteen.

Tämän myötä ottelussa mentiin jatkoerien puolelle.

Turussa TPS:n kausi katkesi, kun Tapparan Kristian Tanus teki ensimmäisen jatkoerän alussa 5–4-maalin. Tappara vei täten sarjan nimiinsä voitoin 4–2.

Tappara kohtaa välierissä KalPan. Kärppien semifinaalivastustaja selviää tiistaina Lahdessa.