Olli Jokinen heittää jäitä kuumana käyvään keskusteluun Patrik Laineen tehottomuudesta: "Kolmen parhaan maalintekijän joukossa maailmassa"

Olli Jokinen tietää hyvin ympäristön, jossa Patrik Laine elää. Hän pelasi itse Paul Mauricen alaisuudessa Winnipeg Jetsissä.

Olli Jokinen ehti edustaa 1 231 ottelun mittaisella NHL-urallaan Winnipeg Jetsiä vuosina 2012–14. Jokinen pääsi hyvin perille päävalmentaja Paul Mauricen ajatusmaailmasta. 

Patrik Laineen kuivempi kausi on ollut iso puheenaihe Suomessakin. Jokinen ei olisi kovin huolestunut.

– Valmentaja yrittää tehdä Laineesta parempaa pelaajaa kokonaisvaltaisesti. Ei Jetsin seurajohdolla ole paineita, että Laineen pitäisi tehdä kolme maalia pelissä. He ymmärtävät, että kyse on nuoresta pelaajasta. 

Jokinen myöntää, että Laine on suuren yleisön silmissä maalintekijä, jolta odotetaan tulosta joka ilta.

– Laine on sen tyyppinen pelaaja, että hän voi tehdä 20 maalia kymmenessä pelissä, ja sitten on taas hiljaisempaa.

Jokinen muistuttaa, että Laine saa tottua loppu-urallaan siihen, että hän on erikoisvartioinnissa joka ilta.

– En olisi huolissaan Laineesta. Hän on kolmen parhaan maalintekijän joukossa koko maailmassa.

– Laine tekee 35–40 maalia kautta kohti. Kun ura on ohi, luvut tulevat olemaan ihan järkyttäviä. 

(Artikkeli jatkuu kuvan alla)

Barkovin hämmästyttävä kuorma

Jokinen seuraa perhe-elämän ja kiekkoakatemian pyörittämisen ohessa aktiivisesti NHL:ää. Muidenkin suomalaispelaajien kuin Laineen otteet kiinnostavat.

Floridan Panthersin Aleksander Barkovin otteet jaksavat hämmästyttää Jokista.

– Se työmäärä on ihan älytön. Välillä tekee melkein pahaa katsoa, kun hän on ykkösylivoimassa ja kolmannessa erässä ainoa sentteri, joka ottaa oman pään aloituksia. Barkov olisi vieläkin tehokkaampi hyökkäyspäässä, jos energiaa ei menisi niin paljon omissa pyörimiseen.

Jokinen veti pitkään isoa rekeä Panthersin sentterinä. Nyt suomalaisvastuu on jakautunut kolmelle, kun Henrik Borgström ja Juho Lammikko ovat ottaneet oman tonttinsa keskikaistalta.

– Borgström on pelannut koko ajan paremmin. Uskon, että hänen pelinsä farmissa ovat pelatut. Hän on taitava, mutta voimanpuute tulee vielä vähän vastaan.

– Lammikosta huomaa, että hän on pelannut Pohjois-Amerikassa. Hän on hyvä roolipelaaja, joka hoitaa perusvarmasti oman tonttinsa. 

Jokiharjulla kypsiä otteita

Jokinen nostaa esiin Carolina Hurricanesin kaksikon Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen, joka kantaa Hurricanesia reppuselässään.

– He pelaavat erinomaisesti yhteen. Siinä on Suomen maajoukkueelle hyvä parivaljakko seuraavat kymmenen vuotta.

Suomalaistulokkaista Jokinen nostaa vielä esiin Chicago Blackhawksin Henri Jokiharjun.  

– Hänen nousemisensa Chicagon NHL-ryhmään oli pieni yllätys, mutta nyt kun olen nähnyt hänen pelejään, en ihmettele enää yhtään. 

Alla olevalla videolla Patrik Laineen hattutemppu. 


Lue myös:

    Uusimmat